fakson Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 A czy Wy pamiętacie swój pierwszy raz ?:)Witam,Tesoro Cibola otóż to moj pierwszy wykrywacz. Dzsiaj byłem go rozdziewiczyć, jak i samego siebie w świecie poszukiwaczy. Ale wróciłem zrezygnowany. Mialem może z 10 sygnałów łącznie, w kazdym kopałem, kopałem, kopałem i nic nie znalazłem raz tylko nakrętkę od jabola. ;/ dyskryminacje mialem ustawioną już pozniej roznie bo jeszcze sie nie znam dobrze ale zazwycaj powyzej iron. nie wiem po co on wrzeszczał jeśli w ziemi nic nie bylo. W końcu doszedłem do super miejscówki, odległa koło bagienka zakryta haszczami i małym strumyczkiem że cieżko tam się dostać i ludzie też nie mieli by po co raczej tam iść. (słabo widoczna) Wiec mysle ze miejsce nie kopane i może kryć wiele rzeczy. Były tam 3 drzewa jedno tak bardzo stare i grube że szacuje je na około 300 lat na pewno! przejezdzam, przejezdzam tesoro i nagle mam mocny sygnal. ok kopie. musi coś tu być. Wykopałem niewielka dziurę patrze saperką na coś natrafiłem, podekscytowanie narastało jako moje pierwsze odkrycie, odkopuje a to czerwony korzeń drzewa! Nie znam się na przyrodzie ale mowię co jest kur. czerwone korzenie które sygnalizuje wykrywacz (???:I) i mialem tak przy tym drzewie dwa razy. Po 3 godzinach rozładowała mi się bateria i wróciłem do domu. nie znalazłem nic w żadnym dołku. Czy ktoś moze mi uprzejmnie powiedzieć o co chodzi?Dodam iż teraz była raczej w 70% powierzchni raczej trochę podmokły. Może to ma związek, ale przy drzewach był już ormalny"F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Czyli masz szczęście, że rozładowały Ci się akusy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakson Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Dodam też że jako początkujący oczywiście każdy dołek po sobie zakopałem, a korzenie tego drzewa nie ucierpiały:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Ja ostatnio łaziłem w kanarze po praktycznie bagnie i nie miałem tego typu przypadków więc to chyba nie wina terenu, może się myle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Czerwone korzenie to normalka, zdarzają sie często i nie one zapewne wzbudzały sygnał (chociaż napakowane sokami, kto wie?). Pytanie czy nie było coś pod spodem. A pro pos korzeni. Ja tydzień temu prawie godzinę mordowałem się z plątaniną korzonków różnej grubości żeby wytargać tkwiącą pod spodem łuskę 7,5cm. Tak to już jest w tym fachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakson Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 A czy gleba mogła być nie wiem tak namineralizowana czy coś temu podobne? Aby zobaczyć czy coś było pod tymi korzeniami musiałbym miec siekiere:) ale dziwne było też to, że sygnał przy drzewie nie miałem w jednym miejscu tylko gdy przesuwałem najpierw jakby wzdłuż (po korzeniu) to on cały czas był. myślałem że może jakąś szable znalazłem:) Ale gdy się do nich już dokopałem to albo nie było nic słychac, albo złapałem coś na chwilę już w jednym miejscu. Zupełnie tego nie rozumiem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 fakson czy ty bys chcial od razu wykopac skarb czytajac twoj post ze wyszedles na pare godzin i nic nie znalazles poczules sie rozczarowany Stary chodzenie z wykrywka to nie galeria handlowa co ty myslisz ze wszedzie sa poklady fantow Piszesz ze doszedles do super miejscowki a po czym wnosisz czy byl tam jakis mlyn ,karczma czy tylko zarosniete krzaczorami miejsce Pzdr zycze cierpliwosci i fajnych fantow oraz Wesolych Swiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakson Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 no racja. tylko zastanawiałem się czemu mi sygnalizował wyraznie jesli w końcu w ziemi nic nie było.. coż widocznie tak jest i muszę się jeszcze duzo nauczyć. Wzajemnie, Wesolych Świat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Mój cibolak też czasem wykrywa nieistniejące fanty albo mam coś z ustawieniami albo taka mała popierdółka że ucieka... Ale spoko w końcu coś trafisz ciekawego zależy od szczęścia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAS77 Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 wyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.