PawelFB Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Witam, wpadł mi w ręce hełm wz. 35. Mam pytanie czy fasunek i podpinka(pasek) również są przedwojenne ? (moim zdaniem podpinka nie), czy któryś z kolegów wie może co oznaczają bicia na fasunku ? Pzdr Paweł
PawelFB Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Witam, wpadł mi w ręce hełm wz. 35. Mam pytanie czy fasunek i podpinka(pasek) również są przedwojenne ? (moim zdaniem podpinka nie), czy któryś z kolegów wie może co oznaczają bicia na fasunku ? Pzdr Paweł
polsmol Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Podpina jest powojenna, ale fasunek może być przedwojenny. Jakiego koloru są woreczki na wkładki rozmiarowe?
por.pil.020 Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 Zarówno podpinka jak i fasunek są tuż powojenne. Te hełmy, tak samo jak wz.31 były po wojnie nadal używane, tyle że często miały wymieniane fasunki i podpinki, w przypadku wz.31 dochodziło też przemalowanie czerepu.
Pytanie
PawelFB
Witam, wpadł mi w ręce hełm wz. 35. Mam pytanie czy fasunek i podpinka(pasek) również są przedwojenne ? (moim zdaniem podpinka nie), czy któryś z kolegów wie może co oznaczają bicia na fasunku ?
Pzdr
Paweł
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.