hipolit-O4 Posted April 6, 2011 Author Share Posted April 6, 2011 Myślę że to belgijski.Mam rację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipolit-O4 Posted April 6, 2011 Author Share Posted April 6, 2011 Interesuje mnie z jakich czasów pochodzi?Sygnayury może pozwolą na ustalenie producenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 dokładnie - belijski, ogólnowojskowyhttp://myvimu.com/collection/710producent : Jules FONSON, Bruksela, Belgiaguziki takie często znajdowane są na terenach byłych obozów jenieckich - mogą pochodzić z okresu II WŚ, nie wiem czy nawet nie z okresu I WŚ.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:03 06-04-2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
monoceros Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Nie dodaję nowego wątku,bo odświeżam temat.Oczywiście tyfus ma rację.Mój guzik z cyfrą6"pochodzi z okolic obozu jenieckiego założonego przez niemców dla jeńców francuskich i rosyjskich w 1915r.Jest to również belgijski guzik Julesa Fonsona.Czy mógł go mieć jeniec francuski?Na dodatek cyfra z:pagonu?,klapy munduru?Na potwierdzenie,że byli również jeńcy rosyjscy znalazłem guzik carski ogólnowojskowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monoceros Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Wprawdzie zdjęcie mało czytelne(komórka).Napis brzmi*Fonson*Brux.(czyli bruksela).Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.