hipolit-O4 Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 Interesuje mnie z jakich czasów pochodzi?Sygnayury może pozwolą na ustalenie producenta?
tyfus Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 dokładnie - belijski, ogólnowojskowyhttp://myvimu.com/collection/710producent : Jules FONSON, Bruksela, Belgiaguziki takie często znajdowane są na terenach byłych obozów jenieckich - mogą pochodzić z okresu II WŚ, nie wiem czy nawet nie z okresu I WŚ.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:03 06-04-2011
monoceros Napisano 30 Maj 2016 Napisano 30 Maj 2016 Nie dodaję nowego wątku,bo odświeżam temat.Oczywiście tyfus ma rację.Mój guzik z cyfrą6"pochodzi z okolic obozu jenieckiego założonego przez niemców dla jeńców francuskich i rosyjskich w 1915r.Jest to również belgijski guzik Julesa Fonsona.Czy mógł go mieć jeniec francuski?Na dodatek cyfra z:pagonu?,klapy munduru?Na potwierdzenie,że byli również jeńcy rosyjscy znalazłem guzik carski ogólnowojskowy.
monoceros Napisano 30 Maj 2016 Napisano 30 Maj 2016 Wprawdzie zdjęcie mało czytelne(komórka).Napis brzmi*Fonson*Brux.(czyli bruksela).Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.