Czlowieksniegu Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Jakie ładne tam w lewym narożniku...Musi być coś na rzeczy, że w Azji ( np ) można się spotkać broń z ( przynajmniej ) całego XX wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Yeti im tak jak i nam wszyscy chcieli zrobić ''dobrze'' stąd te wszystkie zabawki bo jak mówi kodeks partyzancki uzbrajaj się na wrogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 i znowu padło na Niemców... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X3 Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 3 zdjęcie najbardziej mnie przeraziło żeby broń która ma już swoją historię używać to takich wojen zamiast żeby była w muzeum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Jakby mieli Ci odstrzelić tyłek, brałbyś w łapy co popadnie do obrony i nie patrzył czy to egzemplarz muzealny czy nie :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Wystarczy zagłębić się w kulturę wschodnich ludów koczowniczych,lub półosiadłych."Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile sztuk starodawnej broni Polacy nadal przechowuja po stryszkach, piwnicach i innych zakamarkach...tak na wszelki wypadek.Czyzby tez lud koczowniczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Fakt- w różnych miejscach naszej socjalistycznej Ojczyzny ( i nie tylko ) można znaleźć np kindżały :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 LOL:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 A propos stryszków i piwniczek z ,,zabawkami''jest u nas taki zwyczaj że po wieczerzy wigilijnej strzela się z petard rac ogólnie kto co ma co robi pierdut a niebo rozświetlają nie tylko fajerwerki ale i serie smugaczy pewnego razu w boże narodzenie znalazłem na polu grusze śr. około 60 cm. z przestrzeliną wielkości pięści ciekawe co to była za petarda pytałem wtedy mojego dziadka rocznik 1918 co to mogło być powiedział że to pewnie Józek ze swoją strzelbą na słonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.