Krychu_Szprotawa Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji odznaki ze zdjęć. Dzisiaj trafiłem - zapewne radziecka, więcej nie jestem w stanie sam ustalić dlatego proszę Was o pomoc.Z góry dziękuję.Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krychu_Szprotawa Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji odznaki ze zdjęć. Dzisiaj trafiłem - zapewne radziecka, więcej nie jestem w stanie sam ustalić dlatego proszę Was o pomoc.Z góry dziękuję.Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krychu_Szprotawa Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krychu_Szprotawa Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 druga strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Herb Gorki/Niżny Nowogrod.Pasuje, choć nie mogę doczytać na plakietce napisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martian Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Przecie jak wół jest napisane ino po radziecku G.- jak gorod i Gorkij. Większy monitor by się przydał a nie na telefonie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krychu_Szprotawa Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 dziękuję za pomoc, dodam jeszcze, że odznaka jest niekopletna - górna część odłamana.PS. Z jakich lat to może być? Miasto Niżny Nowogród wg. Wikipedii w latach 1932-1990 nosiło nazwę Gorki - czy odznaka pochodzi z tych lat? Czy może byc starsza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Trudno wymagać, aby odznaka była sprzed daty przemianowania miasta :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krychu_Szprotawa Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 Wiesz Człowieksniegu" herb miasta może być starszy i używanu po dziś dzień, może mieć też związek z pisarzem Maksymem Gorkim... Dlatego zapytałem :)Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dws Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 strzelam...odznaka jest strasznie podobna do emblematu auta gaz-zim-12może to jest do tego co na zdjęciu...ale tego mniejszego...http://rcforum.ru/attachment.php?attachmentid=11203&d=1129299257 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji odznaki ze zdjęć. Dzisiaj trafiłem - zapewne radziecka, więcej nie jestem w stanie sam ustalić dlatego proszę Was o pomoc.
Z góry dziękuję.
Pozdro!
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.