Krychu_Szprotawa Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji odznaki ze zdjęć. Dzisiaj trafiłem - zapewne radziecka, więcej nie jestem w stanie sam ustalić dlatego proszę Was o pomoc.Z góry dziękuję.Pozdro!
Krychu_Szprotawa Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji odznaki ze zdjęć. Dzisiaj trafiłem - zapewne radziecka, więcej nie jestem w stanie sam ustalić dlatego proszę Was o pomoc.Z góry dziękuję.Pozdro!
Czlowieksniegu Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 Herb Gorki/Niżny Nowogrod.Pasuje, choć nie mogę doczytać na plakietce napisu.
Martian Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 Przecie jak wół jest napisane ino po radziecku G.- jak gorod i Gorkij. Większy monitor by się przydał a nie na telefonie;)
Krychu_Szprotawa Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 dziękuję za pomoc, dodam jeszcze, że odznaka jest niekopletna - górna część odłamana.PS. Z jakich lat to może być? Miasto Niżny Nowogród wg. Wikipedii w latach 1932-1990 nosiło nazwę Gorki - czy odznaka pochodzi z tych lat? Czy może byc starsza?
Czlowieksniegu Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 Trudno wymagać, aby odznaka była sprzed daty przemianowania miasta :-)
Krychu_Szprotawa Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 Wiesz Człowieksniegu" herb miasta może być starszy i używanu po dziś dzień, może mieć też związek z pisarzem Maksymem Gorkim... Dlatego zapytałem :)Pozdro
dws Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 strzelam...odznaka jest strasznie podobna do emblematu auta gaz-zim-12może to jest do tego co na zdjęciu...ale tego mniejszego...http://rcforum.ru/attachment.php?attachmentid=11203&d=1129299257
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji odznaki ze zdjęć. Dzisiaj trafiłem - zapewne radziecka, więcej nie jestem w stanie sam ustalić dlatego proszę Was o pomoc.
Z góry dziękuję.
Pozdro!
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.