Skocz do zawartości
  • 0

Coś dziwnego ? nabój ?

gicek

Pytanie

Napisano

Dziś znalezione. Dla mnie coś dziwnego. No ale zostawiam expertom. Nie otwierane, w Takim stanie znalezione, na wierzchu wybity orzeł.

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak narazie nic nie kombinuję, pozostawiam to ekspertom. Tak jak napisał kolega w poprzednim poscie. Takie zabawy mogą kończyć się zapalniczkami własnej roboty.
Napisano
Witaj,mam tu ze strony linka odnosnie miarki do czarnego prochu,nie jest identyczna ale zależy od kraju takie byly formy i zdobienia.Moich jeszcze nie znalazlem.
http://www.blackpowder.pl/site,showsub,2,100,jaka_wybrac_bron.html

to z uchwytem niżej.
Napisano
Otworzyłem :). Nic w środku niema, ale tak jak pisał kolega wyżej jest to coś wodzaju miarki do prochu strzelniczego. Niestety nie wysunołem (odciołem jeden koniec)i moje wątpliwości uleciały.W ŚRODKU NIC NIEMA
Napisano
Witaj,mi to wygląda na miarkę na czarny proch,powinno się wysunąc jedno z drugiego i powinna być nakreslona miarka,mam bardzo podobną żecz tylko produkcji Francuzkiej,okres 19wiek mojej,moja była zlutowana z drugim pojemniczkiem 3cm rurką,jak w miarę szybko znajde to dam fotke.
pozdrawiam.
Napisano

Dziś znalezione. Dla mnie coś dziwnego. No ale zostawiam expertom. Nie otwierane, w Takim stanie znalezione, na wierzchu wybity orzeł.

Napisano
Chyba nie, bo z tego co wiem 1 marka jest trochę większa. N ie zmieści się. No ale zawsze coś.
Czekamy na dalsze zpostrzeżenia.
Napisano

Wymiary 2 cm na 3,5 cm, Materiał chyba mosiądz, nie jestem pewien.Co to jest. czyżby coś było w środku, ale co ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie