gicek Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 Dziś znalezione. Dla mnie coś dziwnego. No ale zostawiam expertom. Nie otwierane, w Takim stanie znalezione, na wierzchu wybity orzeł.
niechludow Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 no nie, nie łuska, trochę mnie zmyliło ostatnie zdjęcie...
tyfus Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 czasem takie kombinacje, kończyły się zapalniczkami własnej roboty
gicek Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 Nic nie stuka ani nie puka. Własnie dla mnie to tez dziwne. Może to jest odkręcane, a środku mikrofilm :)
gicek Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 Jak narazie nic nie kombinuję, pozostawiam to ekspertom. Tak jak napisał kolega w poprzednim poscie. Takie zabawy mogą kończyć się zapalniczkami własnej roboty.
Hebda Napisano 4 Kwiecień 2011 Napisano 4 Kwiecień 2011 po prostu to otwórzalbo zapalniczka benzynowa,albo jakiś pojemniczek na coś
kondrat6 Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 Witaj,mam tu ze strony linka odnosnie miarki do czarnego prochu,nie jest identyczna ale zależy od kraju takie byly formy i zdobienia.Moich jeszcze nie znalazlem.http://www.blackpowder.pl/site,showsub,2,100,jaka_wybrac_bron.htmlto z uchwytem niżej.
kondrat6 Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 ja mam właśnie takie.http://archiwumallegro.pl/miarka_do_prochu-1344245153.html
gicek Napisano 4 Kwiecień 2011 Autor Napisano 4 Kwiecień 2011 Otworzyłem :). Nic w środku niema, ale tak jak pisał kolega wyżej jest to coś wodzaju miarki do prochu strzelniczego. Niestety nie wysunołem (odciołem jeden koniec)i moje wątpliwości uleciały.W ŚRODKU NIC NIEMA
kondrat6 Napisano 4 Kwiecień 2011 Napisano 4 Kwiecień 2011 Witaj,mi to wygląda na miarkę na czarny proch,powinno się wysunąc jedno z drugiego i powinna być nakreslona miarka,mam bardzo podobną żecz tylko produkcji Francuzkiej,okres 19wiek mojej,moja była zlutowana z drugim pojemniczkiem 3cm rurką,jak w miarę szybko znajde to dam fotke.pozdrawiam.
gicek Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Napisano 9 Kwiecień 2011 Dzięki za wszystkie informacje, już jestem mądrzejszy :)
gicek Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 Dziś znalezione. Dla mnie coś dziwnego. No ale zostawiam expertom. Nie otwierane, w Takim stanie znalezione, na wierzchu wybity orzeł.
gicek Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 Zdjęcie II .Widać wybity orzeł.Dziękuję z góry za wszytskie sęsowne odpowiedzi.
gicek Napisano 4 Kwiecień 2011 Autor Napisano 4 Kwiecień 2011 To juz coś :) w takim razie czekam z niecoerpliwością na fotkę.
gicek Napisano 4 Kwiecień 2011 Autor Napisano 4 Kwiecień 2011 Chyba nie, bo z tego co wiem 1 marka jest trochę większa. N ie zmieści się. No ale zawsze coś.Czekamy na dalsze zpostrzeżenia.
tyfus Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 orzeł, to awers jakiejś pruskiej monety - podejrzewam że 1 lub 2 pfennig
NATANael Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Najlepiej podać możliwie dużo info o przedmiocie np. wymiary, rodzaj materiału, ciężar itp. - na fotce nie wszystko widać...
gicek Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 Wymiary 2 cm na 3,5 cm, Materiał chyba mosiądz, nie jestem pewien.Co to jest. czyżby coś było w środku, ale co ?
Pytanie
gicek
Dziś znalezione. Dla mnie coś dziwnego. No ale zostawiam expertom. Nie otwierane, w Takim stanie znalezione, na wierzchu wybity orzeł.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.