gortad19 Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Właśnie kupiłem Tesoro Vaquero, wczesniej miałem garretta ace 250 ok 3 lat (zostawiłem go sobie bo to niezły sprzęt) Potrzebuje rad dotyczących nastaw i użytkowania tego sprzętu. Liczę na waszą pomoc. Proszę o jak najlepsze rady użytkowników tego wykrywacza , nie interesują mnie opinie nie posiadających tego wykrywacza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Użyj wyszukiwarki. Osobiście wielokrotnie, w tym kilka dni temu po raz ostatni, opisywałem porady odnośnie Ciboli i Vaquero (rady są uniwersalne dla obu wykrywaczy). Napisano już tyle opinii, że nikt niczego nowego tutaj Ci nie napisze, bo szkoda czasu. Poświęć się bardziej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gortad19 Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2011 dzięki już wcześniej to zrobiłem ale myślałem ze może doda ktoś jeszcze jakieś nowe dobre rady i spostrzeżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gortad19 Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Aha jeszcze jedno najbardziej interesuje mnie jak odpowiednio dostroić go do gruntu na czym to polega (jak to się robi ??) Reszta ustawień jak w Ciboli ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pattern1937 Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Przecież jeszcze nie masz wykrywki w rękach to po co się pytasz jak się stroi? Dotkniesz, zobaczysz, przeczytasz instrukcję to zrozumiesz.Temat strojenia do gruntu był opisywany wielokrotnie na tym forum i innych, wystarczy pare minut roboty, żeby znaleźć potrzebne informacje. Zobacz filmiki na youtube.http://www.stream.cz/video/274503-jak-na-tesoro-vaquero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gortad19 Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2011 z kąd wiesz ze nie mam?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 A ja zapytam o co innego. Po co kupiłeś Vaquero po ACE? Liczysz na wiele więcej? Przeliczysz się. Będzie tylko inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pattern1937 Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Wiem, że nie masz, bo wczoraj pojawił się Vaq. na allegro, a dzisiaj go nie ma(chyba, że to inny przypadek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pattern1937 Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Czyli co Brzęczyszczykiewicz mówisz, że będzie gorzej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 To się nazywa LOGIKA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Fajny ten opis z wczorajszej aukcji:asięgi i czułosć ma praktycznie taką samą jak tesoro TEJON a zdecydowanie lepszą od CIBOLI."W zasadzie po takim opisie zawsze można odesłać towar jako niezgodny z opisem :)Czego to ludzie nie napiszą, żeby pchnąć towar na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gortad19 Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Brzęczysz a do tematu nic nie wniosłeś Żółta kartka dla ciebie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 O co Właściwie pytasz? W ACE ilość ustawień jest większa niż w Vaquero.Ustawić grunt, potem czułość na maksa, threshold na maksa a dyskryminację na minimum albo prawie, i to by było na tyle. Instrukcja obsługi adekwatna do stopnia komplikacji urządzenia - w jednym zdaniu :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next3 Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Witam,Ja sam przesiadłem się z ACE na Vaquero. Brzęczyszczykiewicz nie ma racji mówiąc że nie będzie lepiej. Otórz będzie DUŻO LEPIEJ! Przede wszystkim musisz mieć słuchawki, bez nich będziesz jak ślepiec. Po drugie naucz się dostrajać sprzęt do gruntu. Dobre dostrojenie pozwoli ci na ustawienie pozostałych parametrów ma maxa.Podbono superstrojenie to mit, ale pozwala mi na wyciąganie małych sreberek z ponad 25-30 cm....Kup sobie także baterie z serii profesjonalych, wytrzymują 3-4 razy dłużej niż standardowe alkaliczne. /duracel pro-cell/. No i potwm w teren. Przeczesz ponownie żyzne tereny na których chodziłeś z ACE. Wówczas będziesz miał możliwośc porównania.Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Co do baterii profesjonalnych - używam zarówno Duracell Procell jak i Energizer Industrial, bo są relatywnie tanie, ale więcej niż 10 godzin na nich nie wyciągam - Vaquero, słuchawki, ustawienia prawie na max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Prądożerność Vaquero zależy niemal tylko i wyłącznie od jednego czynnika - głośności tonu wiodącego i częstości ew sygnałów od obiektów.W moim egz. pobór prądu bez audio wynosi ~30mA a przy maksymalnej głośności wzrasta do ~75mA.Czas pracy na akumulatorku 9V (200mAh) będzie więc wynosił nie więcej niż 7h a na baterii suchej nieco dłużej. Twoje 10h na dobrej suchej baterii wydaje się więc być dobrym wynikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camiusss Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 O na pewno między ACE250 a Vaquero jest duża różnica...miałem oba wykrywacze i w takiej bajki nikt nie wciśnie,że nie ma dużej różnicy między ACE 250 a Vaquero.Kol.Brzęczyszczykiewicz z Twoich postów można wywnioskować,że masz jakiś uraz do dystrybutora Tesoro i XP.Proponuję załatwić między Tobą a Nim na PW .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Potrafię rozdzielać sprawy niechęci i animozji od kwestii technicznych. Jestem ponad tym. Poza tym Denar nie równa się Tesoro. To tylko handlarz wykrywaczami. A nawet gdyby to była jedność, to i tak nic nie mam prywatnie do Denara.Jeśli ktoś przykłada do mnie swoją miarkę i uważa że piszę o jakimś sprzęcie pochlebnie lub niepochlebnie z powodów osobistych, to się grubo myli i powinien zastanowić się przede wszystkim nad sobą, a nie nade mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 hm...za krótkie miarki mamy?:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Co wy tam macie za krótkie albo za cienkie, to już nie mnie oceniać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemax771 Napisano 1 Maj 2018 Share Napisano 1 Maj 2018 Dzień dobry Po pierwsze kup porządne nowe baterie nie stare leżaki magazynowe ,po drugie dyskryminacja na godz 10 ,sygnał wiodący na godz czternastą,zasięg na maxa,grunt na godzinĘ dwunastą ,powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 7 Maj 2018 Share Napisano 7 Maj 2018 Grunt na godzinę dwunastą"Grunt to dobra rada... Brawo wujku, to wspaniała rada! Pycha!M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemax771 Napisano 3 Lipiec 2018 Share Napisano 3 Lipiec 2018 Dobra bateria podstawa są w Rosmanie po 9zł Niemieckie nie jakieś stare leżaki magazynowe,Siła sygnału na maxa ,grunt do terenu dostroić,sygnał wiodący na godz 14-stą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.