Jump to content
  • 0

Odznaczenie strażackie Prusy?

vojtaz2

Question

Witam taki ładny fant mi dziś oddała matka ziemia. proszę o pomoc, czy to pruskie czy może Austro-Węgry, kopię na tych terenach to mam takie podejrzenia, no i czy to strażackie i za co dostawali jak macie wiedzę to proszę o całkowitą identyfikacje, jest to wytłoczka w mosiądzu

11 answers to this question

Recommended Posts

Witam taki ładny fant mi dziś oddała matka ziemia. proszę o pomoc, czy to pruskie czy może Austro-Węgry, kopię na tych terenach to mam takie podejrzenia, no i czy to strażackie i za co dostawali jak macie wiedzę to proszę o całkowitą identyfikacje, jest to wytłoczka w mosiądzu

Muszą być konkretne dowody że to jest nakładka do klamry. Dalej twierdzę ze nie spotkałem się z czym takim osobiście oraz na forum odkrywcy i w internecie, niech ktoś z was zaszpanuje taką całością tej klamry. Może ktoś z was ma w całości klamrę tego typu? Proszę o pomoc.

bez wątpienia nakładka na klamrę nakładaną wymiary psują - są dwie możliwości pierwsza to klamra Straży Pożarnej z okresu CK ewentualnie druga możliwość Czechosłowacja okres I Republiki kiedy to po odzyskaniu niepodległości wykorzystywano stare pudełka klamer nakładanych i nakładano na nie nowe godła i emblematy - ja bym jednak skłaniał się ku pierwszej wersji -pozdro

http://myvimu.com/exhibit/17198-klamra-ck-z-nakladanym-orlem-zandarmerii-paradna

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information