s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 Butla jest pełna, zakorkowana, wykonana chyba gliny. Została znaleziona w starej szafie podczas porządkowania apartamentu, który kiedyś zajmował papież Pius VII (1800-1823). Nie wiem, czy pochodzi z tego okresu, czy jest późniejsza, niemniej jednak znalezisko uznałem za ciekawe na tyle, że warto je tutaj umieścić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake170381 Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Ladna kamionka nic tylko otworzyc i sprobowac...chyba ze w srodku woda swiecona ;)Napisz do Bolsa moze daja znac kiedy wode ognista w takie buteleczki nalewali Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 albo zapłacą ładny grosz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Jeśli butelka papieska to trunek będzie boski,a tak nawiasem gorzoła bardzo słodka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Wypić taką to nie grzech. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Ja proponuję zjazd i wspólną konsumpcję. Niech każdy choć przez chwilę poczuje się papieżem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 Może nie jest aż tak stara. Dzisiaj widziałem takie butle w filmie o Rayu Charlesie, kiedy pokazywali wydarzenia z lat 50-tych XX w. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Szpadel Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 wczoraj oglądałem ten sam film i właśnie Ray lubił łyknąć sobie bolsa z takiej butli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Podobną butle mam ale pustą ,jutro dam zdjęcie dziś za ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Obiecana butelka wmurowana była w 100letni dom,niestety pusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Tutaj bukłak na wino ma ponad 100lat dostałem ją od francuza u którego pracowałem na winobraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Sygnatura na bukłaku.Pozdrowienia dla glinianych butelkowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 piękne glinianki, gratuluję! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.