Skocz do zawartości

Ludzie opamiętajcie się!

jacek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam okolice roztocza porytowe wzgórze panowie niewyobrazacie sobie co tam sie dzieje tam jest dosłownie widok ksiezycowy kratery pozostawione szok a ogólnie jest tam zakaz kopania własnie przez takich co nie zasypuja po sobie pozdrawiam
  • Odpowiedzi 116
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
woytas, ciekawi mnie co by usłyszał z Twojej strony ten przykładowy polaczek" jak go nazwałem nieladnie wg Ciebie, gdybyś był świadkiem wyrzucania śmieci itd... na pewno na proszę tak nie robić, nieładnie" by się nie skończyło :)
pozdr.
radhar
Napisano

Dziś byłem robić mogiłę poległym pancerniakom niemieckim w miejscu gdzie jest czołg i już ktoś koparką kopał . Nawet nie posprzątał po sobie... ręce opadają

Napisano
Do kolegi z Sejn.Kopałeś w Gibach, zostawiłeś powyciągane puszki i dolki,w Sejnach (Borek) to samo.A w dodatku fanty piękne po sobie zostawiasz.Obok twojego niesasypanego dołka z jakąś puszką zerdzwiała na wierzchu,przeoczyłeś pięknego grosika a 3 metry dalej piękna dienga.Tak więc pytam się Ciebie po jaką cholerę chodzisz po lesie i robisz trzodę jak i tak fantów nie wykopujesz?Zastanów się
Napisano
ja się zastanawiam, czy ten przekaz rzeczywiście trafia do głównych winowajców.
Wszędzie spotykam niepozasypywane dziury. Może któryś powie cokolwiek? Czy naprawdę zasypanie dola po sobie to taki problem?
Napisano
Panie i Panowie poszukiwacze podnosicie tu wielkie larum , a sami się w piersi nie bijecie . To również po części Wasza wina podając lokalizacje interesującej miejscówki , opisując miejsca dawnych wydarzeń, miejsca historyczne , miejsca w których coś znaleziono wskazujecie młodemu (stażem)pokoleniu gdzie kopać,dawniej człowiek musiał posiedzieć w bibliotece , czytać , rozmawiać, obywał si e z kulturą zachowania, pewnymi zasadami, im bardziej musiałeś sie namęczyć by zdobyć info o miejscu to narastał szacunek dla wydarzeń tam sie dziejących a co za tym idzie do samych miejsc, dziś odpal kompa wejdź na odkrywcę i znajdziesz miejscówkę na popołudniowe kopanie. Po drugie może też miec na to wpływ Wasze straszenie strażą leśną . policją czy Sg , młody się naczyta , pójdzie do lasu wbije szpadel w darń i oblewa go zimny pot bo trafia na łuskę od mausera , chowa ją do kieszeni i pomny waszych przestróg na temat w/w służb ucieka nie zakopując dołka z fantem jak mu sie wydaje na skalę wyroku sądowego. sama idea tego forum jest jak najbardziej ok. ale mniej straszenia, mniej konkretnych miejscówek, więcej faktów ,merytorycznych dyskusji na temat historii, mniej kłótni a wydaje mi sie , że będzie lepiej. Ale to tylko moje zdanie....
Napisano
Myśle że czytać potrafią. Ten burd*** który jest robiony w mojej okolicy robi ktoś kogo znam i który udziela się na tym forum czasem. I co mam w takiej sytuacji zrobić?
Napisano
co masz zrobić... zakontraktuj kontener chińskich opiłków stalowych po obróbce skrawaniem - wiele to kosztować chyba nie bedzie, załaduj porządną armatę i rozpyl a uszczęśliw towarzystwo kopidołów rozrzucajac to na obszarze kilkunastu ha a może i jeszcze na wiecej starczy. Powodzenia w pracy twórczej
Napisano
dziura jak dziura już i wlaścieciele ziem sie schytrzyli nie pozwalają kopać lub przeganiają z oranego pola nie dlatego że zostawiane są niby dziury myślą że na polu leżą wielkie skarby
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie