kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 wnętrze wieży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 mundur Rommla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Merkava Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Kilka zdjęć z Bergen-Belsen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 makieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 budynek muzeum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Podsumowując - naprawdę polecam wyjazd do Munster. Majestat tego sprzętu pozwala innym okiem spojrzeć na każde zdjęcie, każdy materiał filmowy przedstawiający broń pancerną II Wojny.pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara47 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Ile kosztuje wstęp do muzeum? Lub jakie były koszty całkowite wyjazdu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Kocur jaki to majestat?.Przecierz to przegrani,rewelacji żadnych.Pojedż do ruskich i amerykańców oni to mają rewelacje o ile ten szwabski szajs można nazwać rewelacją.A tak a propos to wycieczka czy nowy rodzaj pielgrzymki,do rzeczy przegranych.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara47 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Jacek1962 masz oczywiście rację. To oni przegrali. Tak z perspektywy i na marginesie obserwując poziom życia w naszym kraju i za Odrą. To nie wygląda na to że oni przegrali.Myślę że nie należy nazywać takiej wycieczki pielgrzymką. Bardziej podyktowana ona jest ciekawościa świata. Byliśmy wychowywani na filmie Czterej.... Po prostu z ciekawości chciałbym zobaczyć Tygrysa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Sahara masz u mnie plus ja się odniosłem do wypowiedzi Kolegi.Czy myśmy przegrali,?absolutnie nie ,ugraliśmy więcej niż spodziewaliśmy się,a że punkt startowy nie był taki sam to nie nasza wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Jacek w główce się poprzekręcało? Dobrze się kolega czuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Jacek - przegrali, ale pamiętaj. Nie wazne kto wygrał, liczy się udział ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 16 Maj 2011 Autor Share Napisano 16 Maj 2011 Szanowni Koledzy !Po co się jeździ do muzeum ? Z ciekawości. Przejrzałem tysiące zdjęć sprzętu pancernego, tak jak zresztą każdy z nas. Nie jeździ się do takich miejsc użalać się nad bohaterstwem faszystowskich pancerniaków i składać kwiatów przy pancerzach ale zobaczyć TO z bliska. Wyobrazić sobie jakie trzeba było mieć jaja żeby podejść do takiego potwora w ogniu walki, wskoczyć na pancerz i przyczepić minę magnetyczną, albo wrzucić granat przez otwarty właz. A kto wygrał i kto przegrał - sahara ujął to najlepiej.pozdrawiam !ps. co do kosztów to niestety mój wyjazd był niestandardowy. Jechałem samochodem na gaz ( 12 l. /100 km ) nocleg w Marriotcie w Hannoverze ( mam 80 % zniżki - prawie darmo) jedzenie w Burger Kingach. Total koszt 1200 PLN za dwa dni.W Munster jednak są hoteliki po 50 E za pokój - także można i tak jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.