Skocz do zawartości

Wyjazd do Munster

kocur

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
Kocur jaki to majestat?.
Przecierz to przegrani,rewelacji żadnych.
Pojedż do ruskich i amerykańców oni to mają rewelacje o ile ten szwabski szajs można nazwać rewelacją.
A tak a propos to wycieczka czy nowy rodzaj pielgrzymki,do rzeczy przegranych.
Pozdrawiam

Jacek1962 masz oczywiście rację. To oni przegrali. Tak z perspektywy i na marginesie obserwując poziom życia w naszym kraju i za Odrą. To nie wygląda na to że oni przegrali.
Myślę że nie należy nazywać takiej wycieczki pielgrzymką. Bardziej podyktowana ona jest ciekawościa świata. Byliśmy wychowywani na filmie Czterej.... Po prostu z ciekawości chciałbym zobaczyć Tygrysa.

Szanowni Koledzy !

Po co się jeździ do muzeum ? Z ciekawości. Przejrzałem tysiące zdjęć sprzętu pancernego, tak jak zresztą każdy z nas. Nie jeździ się do takich miejsc użalać się nad bohaterstwem faszystowskich pancerniaków i składać kwiatów przy pancerzach ale zobaczyć TO z bliska. Wyobrazić sobie jakie trzeba było mieć jaja żeby podejść do takiego potwora w ogniu walki, wskoczyć na pancerz i przyczepić minę magnetyczną, albo wrzucić granat przez otwarty właz.
A kto wygrał i kto przegrał - sahara ujął to najlepiej.

pozdrawiam !

ps. co do kosztów to niestety mój wyjazd był niestandardowy. Jechałem samochodem na gaz ( 12 l. /100 km ) nocleg w Marriotcie w Hannoverze ( mam 80 % zniżki - prawie darmo) jedzenie w Burger Kingach.
Total koszt 1200 PLN za dwa dni.W Munster jednak są hoteliki po 50 E za pokój - także można i tak jechać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie