pika Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 Prosze o jakies informacje na temat tej bluzy,znaleziona na strychu.
steell Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 co do guzika floty Austro-Węgier się nie wypowiem, natomiast wg mojej wiedzy flota ta dzieliła się na flotę adriatycką i floty rzeczne, między innymi wiślaną.Dodatkowo mundury mieli chyba ciemnogranatowe a nawet czarne z błękitnym lub białym wykładanym kołnierzem.tu małe zestawienie flot rzecznych, widać mundury ale słabo, bluza raczej nie pasujehttp://www.jaskolowski.art.pl/artyleria/flota.html
steell Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 tutaj za wiki, raczej można wykluczyć takie pochodzeniehttp://pl.wikipedia.org/wiki/Kaiserliche_und_K%C3%B6nigliche_Kriegsmarine
pika Napisano 29 Marzec 2011 Autor Napisano 29 Marzec 2011 Naszywka z rekawu,faktycznie bardzo podobny,zagladałem na rewers,nie ma żadnych sygnatur,może ktos jeszcze sie wypowie,bo widze że jest problem.
steell Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 ta naszywka na rękawie sugeruje czasy powojenne
Catadero Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Kotwica i obrzeże naszywki wygląda na plastik. Jeśli tak, to jest ona najdalej z połowy lat 70-ych XXw. Ale tylko naszywka, zresztą dość marnie przyszyta.C.
Buka Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 Mundur jest stary i okresu ci raczej nie podam, ale co do naszywek mogę ci co nieco powiedzieć naszywka na ramieniu oznacza Stopień Wioślarza - Jungi. Jest to wewnętrzny harcerski stopień stosowany w wielu środowiskach w ZHP. Te na klatce dwie naszywki oznaczają pierwszy stopień harcerski ochotniczka/młodzik. Używałem kiedyś trochę innej wersji bluzy. Jeśli chciałbyś wiedzieć z jakiego roku pochodzi bluza spróbuj zapytać na stronie www.wodniacy.zhp.pl, bo te z czasów PRL wyglądały inaczej ta jest znacznie starsza.
pika Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 Witam,naszywka z kotwicą jak i te po obu stronach są wykonane podobnie,na suknie z gumy,tak jak wiekszosc naszywek z róznych okresów,pozdr.
steell Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 więc duża szansa na zastęp harcerski, być może lata 60-70
steell Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 guzik podobny ale dobrze byłoby mieć bicia z tyłuhttp://www.buttonarium.eu/szczegoly.php?id=2085
pika Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 Witam,czyli cos wiadomo,ale dalej nic nie wiadomo,he,he to ładnie mi namieszaliscie,pozdr.
Kopacz1 Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 co do munduru nie wypowiem się ale guzik na pewno nie jest to Royal Navy Guzik na 99% wygląda na Austrie,motyw podobny jak z lat 1880-1918pozdrawiam
pika Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 Prosze o jakies informacje na temat tej bluzy,znaleziona na strychu.
Catadero Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Zobacz rewers guzika i daj zbliżenie tej plakiety na rękawie.C.
Pytanie
pika
Prosze o jakies informacje na temat tej bluzy,znaleziona na strychu.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.