NorbertN Napisano 27 Marzec 2011 Autor Share Napisano 27 Marzec 2011 Wotom!Poszukuję książki opartej na faktach z czasów II wojny światowej, tj. Herberta Brunnegera KTO SIEJE WIATR... Czy ktoś z was zna podbone? Najbardziej ucieszyłaby mnie książka o zwiadowcach, ale to szczegół. Poza tym wasze ogólne opinie i czytelnicze doświadczenie - co polecacie? Najlepiej gdyby książka była oparta na faktach.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=673610#1226805lub mieszanehttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=665903#1004045 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHarky Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Jeżeli na faktach to bezkompromisowo ,,Kompania Braci,, ale nie wiem czy o tego typu książkę chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorbertN Napisano 27 Marzec 2011 Autor Share Napisano 27 Marzec 2011 Czytałem - Kompanie braci, biała śmierć, kto sieje wiatr, wspomnienia snajper na froncie wschodnim. Pierwsze 3. są w mojej hierarchii najlepsze. Co jeszcze byście dodali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHarky Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 kol. NorbertNCzyżby ,,Biała Śmierć,, to ksiązka o tym fińskim snajperze Simo który zdziesiątkował wrogów, lepiej niż nie jedna altyleria?? Nie jestem pewien co do tytułu - jeżeli to prawda to warto ją przeczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorbertN Napisano 29 Marzec 2011 Autor Share Napisano 29 Marzec 2011 Osobiście polecam tą książkę.Fajnie się czyta, historie trzymające w napięciu. Fajna:) POLECAM.Na, ale Panowie/Panie.Polećcie mi jakąś książkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Sajer apomniany żołnierz" polecana w przytoczonym wątku i na innych forach i również przeze mnie :) . Z innych Hans Schaufler Pantery nad Wisłą. Żołnierze ostatniej godziny" i 3 Paula Carella :Barbarossa" Lisy pustyni" oraz skromniejsza objętościowo Alianci lądują ! Normandia 1944 ". 2 pierwsze autobiograficzne a Carell opisuje działania ale często wtrąca pojedyncze akcje z perspektywy żołnierzy. Uwaga !!! Poza 1 pozycją reszta jest ... powiedzmy proniemiecka i czarno-biała (dobrzy Niemcy i reszta...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Polecam tytuł;Snajperzy wczoraj i dziś' autor Marek Czerwinski.Zbiór opowiadań o snajperach,lektura frapująca.Tego samego autora jeszcze 'Czas snajperów' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorbertN Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Interesowały by mnie tez książki o tematyce SS lub Hitlerjugend. Chodzi mi o takie jakby biografie, gdzie autor opisuje własne przeżycia, jakby czytelnik patrzy oczami autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorbertN Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2011 A co sądzicie szanowni odkrywcy o tych pozycjach:* Guy Sayer - Zapomniany żołnierz* Wspomnienia żołnierza Wehrmachtu z frontu wschodniego Armin Scheiderbauer* JUNGVOLK Historia młodocianego żołnierza Hitlera Gehlen Wilhelm, Gregory Don* Waffen SS Piekło na froncie zachodnim Chris Bishop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.