sreberko Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 Bardzo proszę o identyfikację odznaczenia. Na rewersie jest wytłoczony napis Jerusalem".Odziedziczyłem całą skrzyneczkę różnorodnych odznaczeń i sukcesywnie będę prosił kolegów o pomoc w identyfikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sreberko Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 rewers Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek100 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 witam ! wpisz w Google Polski Krzyż Jerozolimski" jest tego dużo.pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sreberko Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 Dziękuję za podpowiedź, rzeczywiście jest tego sporo i odznaki występują w różnych wersjach. Niestety nie udało mi się znaleźć informacji dotyczących ich nadawania. Jeśli macie taką wiedzę będę wdzięczny.Proszę także w miarę możliwości o weryfikację oryginalności.pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 i sukcesywnie będę prosił kolegów o pomoc w identyfikacji"rób to w jednym wątku jak się da,nie zaśmiecaj działu gdzie cała strona będzie Twoich wątków,zrób miejsce też dla innych Link to comment Share on other sites More sharing options...
sreberko Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 OK., zastosuję się do Twojej sugestii.Sądziłem że oddzielne wątki ułatwią indeksowanie w wyszukiwarce.pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weteran-39 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Po zakończeniu 2wojny światowej wielu żołnierzy znalazło się w Palestynie.Była to również okazja do kolekcjonowania pamiątek związanych z tą ziemią.W śród pamiątek między innymi był popularny Krzyż Jerozolimski nadawany po zwiedzaniu kilku miejsc świętych oraz złożenia datku na fundusz ochrony zabytków.Krzyż ten co masz wybito w1944r.Orzeł w koronie wz. z 1927r. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.