artur_ace250 Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 witam , mam problem , mam ace 250 i ost jak byłem w terenie przez ok pół min zaczął sie zachowywać jakby znalazł wszysttkie metale świata (cały czas dawał sygnał) strzałka pokazująca jaki metal znalazł skakała po wszystkich polach , miara głębokości tak samo skakała Po wszystkich polach, odłączenie cewki tez nie pomogło . a po chwili wszystko wróciło do Normy . czy to coś poważnego ?
Baggs Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Podobne zachowanie mojego F2 miałem jak z kolegą znaleźliśmy śmietnisko". Identycznie było ale wszystko się wyjaśniło jak pokopaliśmy chwilę.
devill_2006 Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 A telefon ci nie dzwonił bądź nie szukał sieci? ACE jest czuły na telefony komórkowe.
pawel-leon Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Witam kolego ja też mam ACE 250 może jest tak jak kolega mówi że trafiłeś śmietnisko" :( a czułość na max-a to tak będzie. A weź wróć w to samo miejsce i zmniejsz czułość, wtedy będziesz wiedział czy to mogło być przyczyną.Ewentualnie naciśnij klawisz PWR i przyczyniaj wciśnięty przez około 10 sekund, to wtedy we wszystkich trybach pracy zostaną przywrócone nastawy fabryczne.
donek Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Tak to prawda ace jest czuły na telefony komórkowe,linie wysokiego napięcia i śmietniska.
devill_2006 Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Autor wątku napisał odłączenie cewki tez nie pomogło"więc o śmietniku mowy nie ma.
artur_ace250 Napisano 22 Marzec 2011 Autor Napisano 22 Marzec 2011 dziekuje devill_2006 za przypomienie użytkownikom co napisałem :D zupełnie nie wiem co sie z nim działo oszalał" widocznie coś z elektronika ... na wszelki wypadek wymieniłem baterie na nowe a jutro wolne od pracy wiec to sprawdze
artur_ace250 Napisano 22 Marzec 2011 Autor Napisano 22 Marzec 2011 a co do tel , zamierzam go wył podczas poszukiwań i sie okaże
Enders Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Jak masz w telefonie tryb samolotowy, jak jest np. w Nokiach, to wystarczy. To, że wykrywacz pracował" bez cewki i dawał fałszywe sygnały, to normalne. Podejrzewam, że kolega miał założoną duża cewkę, bo na niej na max. czułości nie da się pracować. Śmietnisko?... Raczej odpada, ale... Pozdrawiam!
santuari Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Wykrywacz świruje pawiana", gdy znajdzie się zbyt blisko telefonu komórkowego zwłaszcza podczas szukania sieci przez komórkę. Inną przyczyną mogą być słabe baterie. Czasami wystarczy zmniejszyć też czułość o jedną kreskę.
pako151515 Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Hm to samo miałem dziś z X-terra nadawała jak głupia:D 4 pola i na wszystkich co machnięcie 4 sygnały i wszystkie ujemne. Aż zaczęło mnie to dość irytować (dodam, że akurat były linie ) ale nawet jak odszedłem to i tak dyskoteka:P Chociaż jak trafiłem na polane to dość już było ciszej. Możliwe, że śmieci było ful ale jak biorę wykrywkę do góry to jest cicho lecz gdy lekko potrzęsę już odzywa się hm...
karabin Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Witam.Pytanie czy chodziłeś sam czy z kumplem? Ja ostatnio jak chodziłem z kolegom on ACE250,ja MIDAS to w odległości ok 10 metrów były takie zakłócenia że nie dało się szukać,jak się oddaliliśmy było ok.Pozdro
artur_ace250 Napisano 23 Marzec 2011 Autor Napisano 23 Marzec 2011 dziś doszedłem o co chodziło . Mieliscie racje chodziło o kom , znów zaczął sie tak zachowywać i spojrzałem na tel i akurat dostałem smsa . od razu go wył ...
tyfus Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 jesteś praworęczny ?telefon komórkowy, aż tak mocno nie ma wpływu na pracę wykrywki - jeżeli na przykład nosisz telefon w kieszeni na piersi, po lewej stronie - reaguje wtedy tylko na nadchodzący sms lub połączenie, nie reaguje na namierzanie.Oczywiście u leworęcznych - odwrotnie.Nie nosić telefonu po tej samej stronie co trzymamy wykrywkę, np. w kieszeni spodni - i będzie w miarę OK.no i ostatnia opcja - nie brać telefonu, lub go wyłączyć.
kojak1944 Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Miałem podobną sytuację. Ace250 tak się wzbudzał, że nie dało się chodzić. Przyczyną była piwnica , w której trzymałem wykrywacz. Jest tam dosyć wilgotne powietrze i przez to wykrywacz głupiał . Odkąd trzymam go w pokoju jest ok.
artur_ace250 Napisano 25 Marzec 2011 Autor Napisano 25 Marzec 2011 o wilgoci nie ma mowy , trzymam wykrywke w pokoju :D
tomciuncio Napisano 25 Marzec 2011 Napisano 25 Marzec 2011 Kable pod napięciem,telefon kom.,druty wysokiego napięcia nad głową(i tak mi się zdarzyło) oraz słaba bateria.Co do śmietniska to bym polemizował... Pozdrawiam Tomasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.