poldek175 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Share Napisano 26 Marzec 2011 Tak jak pisze stg1971,dużo depozytów jeszcze leży nie odkrytych,a co do właścicieli??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Dla mnie sprawa jest całkowicie jasna i oczywista. Jeśli na podwórku coś jest zakopane albo w budynku zamurowane, to jest to własność byłego lub obecnego właściciela nieruchomości, a nie, i to w najmniejszym stopniu nie, robola najętego do wykonania remontu lub wykopania dziury w ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 więc sprawa załatwiona,złodzieja można nazwać tylko wtedy jak się mu przed sądem udowodni kradzież i się go skarze prawomocnym wyrokiem sądowym,wtedy jest się złodziejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Panie Brzęczyszczykiewicz z tego wynika że chodząc z wykrywaczem zawsze się kogoś okrada bo każde pole ma swojego właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Złodziejem się jest przywłaszczając sobie cudzą własność. Nie trzeba do tego żadnego sądu ani wyroku. Złodziej nigdy nie złapany przez nikogo też jest złodziejem. Tylko takim, którego kara nie spotkała.Jeśli się kopie w czyjejś ziemi bez pozwolenia i jeśli w wyniku tego się przywłaszczy coś CENNEGO bez wiedzy właściciela, to owszem - jest się złodziejem. To chyba oczywiste?! Przez coś cennego rozumiem przedmiot(y) o istotnej wartości materialnej.Dlatego, zawsze staram się mieć zezwolenie od rolnika po którego polu chodzę, albo żeby takie pozwolenie miał ktoś kto mnie zaprasza.Wiem jakie są opinie na forum, Że wiele osób kopie ludziom pola po nocy. Jeśli o mnie chodzi - zdecydowanie nie popieram. I wcale się nie dziwię, że rolnicy takich gonią. Czy tak trudno iść do gospodarza, wyjaśnić i poprosić o zgodę? Przy okazji można nawet się ciekawych rzeczy dowiedzieć o okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 kol.brzęczyszykiewicz każdy z nas jest w twoim rozumieniu złodziejem,więc ja też,pozdrawiam,komentarz uważam za zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 to po co te forum,???prawdę mówiąc to odkrywca zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 kolego mnie okrdli zwykli policjancji z komendy we wrocławiu,zgłosiłem gdzie trzeba,czekam kilka miesięcy na wynik sprawy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.