Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet

orm26

Pytanie

Napisano

Witam,dziś widziałem u znajomego bagnet czy może ktoś mi pomóc w id, ma bakelitowe okładziny (kolor brązowy), mocowane na 2 śrubach, długość głowni z rękojeścią to 24,5 cm, osłona przeciwogniowa, wybity numer seryjny 2825A

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
za 200 zł, to widziałem na Allegro niemiecki bagnecik z pochwą, bez żabki - numery zgodne i prawie 90 % oksydą.

jeszcze wisi" nawet ...

a ten ?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 19:04 16-03-2011
Napisano
Raczej przerobiony na finke harcerską. Kiedyś była taka moda/konieczność. Finek nie było a bagnety były, tyle że w orginale za wielkie do noszenia przez dzieci. Faktycznie ciekawostka i nic więcej.
Wojtek
Napisano
No cóż, dla mnie to tylko zniszczony bagnet. Kto i kiedy go uszkodził cięzko będzie stwierdzić. Żabka dziwna, ale dobrze wyglada.
Co do tego uszkodzonego bagnetu (szukaj pod literką G") :
http://old-smithy.info/bayonets/Fighting_Knives.htm

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
Nie zmienia to faktu ze 200zł to zdecydowanie ZA drogo. Ostatnio na znanym portalu aukcyjnym podobny zestaw poszedł za kilkadziesiąt zł. Lubię takie przeróbki i sam również kiedyś nabyłem niemiecki bagnet przerobiony na tzw. nóż okopowy z pochwą i parcianą żabką-samoróbką. Dałem grubo poniżej 100zł :)
Pozdrawiam
P.S.Piotrek odbierz maila.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie