Manitou Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Witam ostatnio wygrzebałem taki oto medaliknie wiem co to jest dokładnie, a tym bardziej nie mam pomysłu co to za pismo na nimproszę Kolegów a naprowadzenie mnie na trop lub zidentyfikowanie osób na nim przedstawionych i pismadziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
honker Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 cześć najpierw spróbuj rozszyfrować to pismo wtedy otrzymasz kraj w którym była ta misja katolicka-raczej Azja poł-wsch. i kraje Oceanii niż coś na zachód od Indii.Kościoły w USA pewnie do dziś je wysyłają a zgubić mógł jakiś reemigrant pozd.marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 wielkie dzięki Hebda zdrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Witam ostatnio wygrzebałem taki oto medaliknie wiem co to jest dokładnie, a tym bardziej nie mam pomysłu co to za pismo na nimproszę Kolegów a naprowadzenie mnie na trop lub zidentyfikowanie osób na nim przedstawionych i pismadziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 foto 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 niestety nie udało mi się nic znaleźć o tych znakach i postaciachprzypominają trochę runy i pismo dalekowschodniemiejsce znalezienia to pole w okolicy Tykocina czy ktoś z Was ma pomysł co to za pismo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Dyć w linku co podałem napisał ktoś że to Św Agniecha.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 ten ktoś się myliatrybutem Sw.Agnieszki jest baranek a tam postać (wygląda na męską) trzyma jakąś gałązkę z kwiatkiem no i te dziwne znaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Manitou
Witam
ostatnio wygrzebałem taki oto medalik
nie wiem co to jest dokładnie, a tym bardziej nie mam pomysłu co to za pismo na nim
proszę Kolegów a naprowadzenie mnie na trop lub zidentyfikowanie osób na nim przedstawionych i pisma
dziękuję
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.