Manitou Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Witam ostatnio wygrzebałem taki oto medaliknie wiem co to jest dokładnie, a tym bardziej nie mam pomysłu co to za pismo na nimproszę Kolegów a naprowadzenie mnie na trop lub zidentyfikowanie osób na nim przedstawionych i pismadziękuję
honker Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 cześć najpierw spróbuj rozszyfrować to pismo wtedy otrzymasz kraj w którym była ta misja katolicka-raczej Azja poł-wsch. i kraje Oceanii niż coś na zachód od Indii.Kościoły w USA pewnie do dziś je wysyłają a zgubić mógł jakiś reemigrant pozd.marek
Manitou Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Witam ostatnio wygrzebałem taki oto medaliknie wiem co to jest dokładnie, a tym bardziej nie mam pomysłu co to za pismo na nimproszę Kolegów a naprowadzenie mnie na trop lub zidentyfikowanie osób na nim przedstawionych i pismadziękuję
Manitou Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 niestety nie udało mi się nic znaleźć o tych znakach i postaciachprzypominają trochę runy i pismo dalekowschodniemiejsce znalezienia to pole w okolicy Tykocina czy ktoś z Was ma pomysł co to za pismo ?
Hebda Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Dyć w linku co podałem napisał ktoś że to Św Agniecha..
Manitou Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 ten ktoś się myliatrybutem Sw.Agnieszki jest baranek a tam postać (wygląda na męską) trzyma jakąś gałązkę z kwiatkiem no i te dziwne znaki
Question
Manitou
Witam
ostatnio wygrzebałem taki oto medalik
nie wiem co to jest dokładnie, a tym bardziej nie mam pomysłu co to za pismo na nim
proszę Kolegów a naprowadzenie mnie na trop lub zidentyfikowanie osób na nim przedstawionych i pisma
dziękuję
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.