traper6 Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Na początku myślałem że trafiłem coś z epoki brązu, ale nie, za delikatne mocowanie.Trafienie na miejscu potyczki wojsk pruskich z napoleońskimi. Coś w tym kierunku ?Gdzieś kiedyś obił mi się o oczy motyw pszczoły, który do pszczoły był mało podobny (brak skrzydeł), to była jakaś symbolika. Coś w tym kierunku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
traper6 Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Co to wogóle może być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
traper6 Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Druga strona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZeWschOdu Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Wygląda na nabijke Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigis3 Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Średniowieczne nabijki z pszczołą były na forum, ale jednak inne. Identyfikowane jako nabijka na sakiewkę (chyba stąd ten motyw pszczoły). Ale może ten kierunek.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=683238 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
traper6
Na początku myślałem że trafiłem coś z epoki brązu, ale nie, za delikatne mocowanie.
Trafienie na miejscu potyczki wojsk pruskich z napoleońskimi. Coś w tym kierunku ?
Gdzieś kiedyś obił mi się o oczy motyw pszczoły, który do pszczoły był mało podobny (brak skrzydeł), to była jakaś symbolika. Coś w tym kierunku ?
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.