dominikp199217 Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 taka wlasnie szkatulke trafilem ostatnio na targu staroci w niemczech ... moje pytanie czy ktos potrafilby okreslic z jakiego okresu pochodzi ? PRL ? II RP ? czy wspolczesna ???
kowalinho Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Aż do zburzenia Zamku Królewskiego przez Niemców przed budynkiem posadzone były liczne drzewa.Po odbudowie w 1974 zieleni już tam nie było. I nie ma, pomijając drzewo widoczne tu w lewym rogu.Wnioski wyciągnij sam.
Czlowieksniegu Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Odnoszę wrażenie, że ul. Murmańskiej przed WŚ nie było w Wa-wie.Dwa- właśnie oglądam zdjęcia podobnego modelu z inną lachą".
M164U Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Zamek Królewski przed wojna nie mial na rogach wiezyczek, zostaly one dodane po odbudowie wedlug orginalnych planow. Wedlug mnie, masz Piekna szkatule grobo powojenna.
honker Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 cześć spółdzielnia istnieje do dziś choć rzemieślnik nie koniecznie a wyrób to ostatnich 20-30 lat pozd.marek
dominikp199217 Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Dziekuje wszystkim za pomoc ;) Szkatulka ma bardzo fajna historie , kupiona od turka w sedziwym wieku ktory otrzymal w latach 90 od polaka pare wlasnie takich fantow w rozliczeniu za dywany :P oprocz tego dostal od niego jeszcze wiecej staroci ktore przez lata sprzedawal po flohmarkach a szkatulka sluzyla jego corce jako kufer na bizuterie po czym kazala zabrac ja ojciu na flohmark bo stala sie dla niej staromodna :D
Pytanie
dominikp199217
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.