marpyp Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Pierwsza saperka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marpyp Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 I teraz wojenna czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marpyp Posted March 8, 2011 Author Share Posted March 8, 2011 Saperka na razie w czyszczeniu po dam fotki.Dzięki za info :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marpyp Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Może komuś coś to przypomina w kółeczku bicie 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marpyp Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Wszystkie przedmioty zostały znalezione przy 2wojennym okopie.Czekam na info :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karabin Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 DOMILUDKU:),to wiem ale jak je zowią po wojskowemu? M-ile? Tak jak karabinek nazywa się M-16 to saperka M?Pozdrowionka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marpyp Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Jak tam nic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karabin Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Witam.Spróbuj oczyścíć tą saperkę i daj też jej zdjęcie z przodu bo to mimo szczerych chęci nic nie mówi.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Wstępny ogląd saperki wskazuje na Soviet Union II WŚ. Świadczą o tym:1. Charakterystyczny fałd na trzonek biegnący głęboko w konchę.2. Zagięte, nie wychodzące poza krawędź konchy ranty.Jedynie otwory na nity do mocowania trzonka były z boku a nie na górze i były dwa. Nie wiem jak tam jest u ciebie.A, jeszcze. Saperka sowiecka końcówkę konchy miała wystożkowaną. U ciebie ten fragment wygląda na zjedzony".Tu zdjęcie mojego oryginału. Porównaj (pierwsza z lewej).http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum24/saperki.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
karabin Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 A druga i trzecia co za typy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Karabinku nie wiesz? :DWH i US Army. Na WH niestety brak bić-wyżarło. Musiałem pomalować coby się ostała na kolejne -dziesiąt lat.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
marpyp
Pierwsza saperka.
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.