marpyp Napisano 8 Marzec 2011 Autor Napisano 8 Marzec 2011 Saperka na razie w czyszczeniu po dam fotki.Dzięki za info :)
marpyp Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Może komuś coś to przypomina w kółeczku bicie 5
marpyp Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Wszystkie przedmioty zostały znalezione przy 2wojennym okopie.Czekam na info :)
karabin Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 DOMILUDKU:),to wiem ale jak je zowią po wojskowemu? M-ile? Tak jak karabinek nazywa się M-16 to saperka M?Pozdrowionka.
karabin Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Witam.Spróbuj oczyścíć tą saperkę i daj też jej zdjęcie z przodu bo to mimo szczerych chęci nic nie mówi.Pozdrawiam.
DOMILUD PL Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Wstępny ogląd saperki wskazuje na Soviet Union II WŚ. Świadczą o tym:1. Charakterystyczny fałd na trzonek biegnący głęboko w konchę.2. Zagięte, nie wychodzące poza krawędź konchy ranty.Jedynie otwory na nity do mocowania trzonka były z boku a nie na górze i były dwa. Nie wiem jak tam jest u ciebie.A, jeszcze. Saperka sowiecka końcówkę konchy miała wystożkowaną. U ciebie ten fragment wygląda na zjedzony".Tu zdjęcie mojego oryginału. Porównaj (pierwsza z lewej).http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum24/saperki.jpg
DOMILUD PL Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Karabinku nie wiesz? :DWH i US Army. Na WH niestety brak bić-wyżarło. Musiałem pomalować coby się ostała na kolejne -dziesiąt lat.pzdr
Pytanie
marpyp
Pierwsza saperka.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.