Skocz do zawartości

PROxima - ładownik baterii problem

SHarky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kiedyś była taka zagadka:
- Czym się różni wróbelek od zwłaszcza...?

------------
Wróbelek często siada na oknie - a zwłaszcza na parapecie...

Jeżeli - zostanie poprawiony problem" ciasnego pasowania zasobnika - występujący raz na kilkanaście- dwadzieścia parę godzin pracy:
ciasne pasowanie - zostanie zamienione na luźne pasowanie.
wynikiem rozrzutu technologicznego - będzie - przemieszczanie się zasobnika w zakresie luzu - zakotwionego na złączu...
co spowoduje niekontakt i zniszczenia złącza, oraz efekty stukania zasobnika o obudowę przy przemiataniu...
co znowu będzie musiało być kasowane poprzez jakieś stabilizatory - prowadnice - zasobnika...
  • Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
<do kopijnik2)
1. Sorki za ort ,,na pewno,,
2. Więc można rozumieć iż ścisk w komorze na koszyczek do baterii jest wprowadzony celewo?
Napisano
koszyk z ogniwami stanowi masę - znaczną...
bezwładnościowe zachowanie tej masy, względem obudowy musi być ograniczone...

technologicznie - pasowanie powinno umożliwiać jedynie wymianę kosza, bez luzów bocznych...

jeżeli ścisk" - to dokładne pasowanie - to tak.
Napisano
Przepraszam za zejście z tematu ale przy okazji:
Kol. kopijnik2 czy punkt sprzedaży w Krakowie został zlikwidowany <Krupnicza 6>? Swoją drogą szkoda iż w tak dużym mieście nie ma adekwatnego sklepu tej marki...
Napisano
Przepraszam za pomyłkę, po Pana wyp. wnioskowałem iż ma Pan coś wspólnego z rozprowadzaniem tego modelu :) (doesn`t matter)
Jeżeli zamontował Pan chwyt pomagający wyjmować koszyczek to czy nie utrudnia on <chwyt> zamykania klapki, osłony?
Napisano
Panowie tu trzeba ruszyć głową i problem będzie rozwiązany tak jak ja to u siebie zrobiłem,bez żadnych mocowań na siłę,sznurków i odcinania czegoś.Bierzecie płaski pilnik i tarcze do cięcia metalu od szlifierki kątowej.Pilnikiem trzeba przypiłować powierzchnie listków które przy akumulatorkach się rozchylają i to one blokują,zaś do tarczy przykładamy ten zasobnik i przecieramy całą powierzchnie względem strzałek tak jak na zdjęciu i w międzyczasie robimy przymiarki czy dobrze wchodzi zasobnik.Pilniki w dłoń i jazda panowie:)
Napisano
Koszyczek można też dopasować zwykłym papierem ściernym,ja użyłem tarczy i pilnika bo tylko to miałem pod ręką.Chodzi tylko o zebranie nie dużej warstwy plastiku z koszyczka przez którą jest problem z wyciąganiem.
Napisano
Pocieszę was.
To nie problem tylko jednej firmy.
Mam komplet aku które nie mieszczą się w magazynek DFX, a i używane obecnie Eneloopy włażą nie tak lekko. Za to zwykłe baterie jakoś bez kłopotów.
Używałem swego czasu równolegle akumulatorków trzech różnych firm, różnice w ich wysokości sięgały ponad milimetra a jedne z nich były na dokładkę znacznie grubsze, nie mieściły się do aparatu, wlazły dopiero jak zdarłem z nich drukowane osłonki.

Dlatego proponuje sprawdźcie czy problemem nie jest gruba folia z nadrukiem.
Napisano
Moim zdaniem problem z nie pasującymi ładownikami do baterii,lub raczej akumulatorków,bo to z nimi najczęściej jest ten problem powinien rozwiązać producent wykrywacza,a nie jego użytkownik ,bo to źle świadczy o producencie,nie dość że użytkownik kupi wykrywacz za ciężko zarobione pieniądze to jeszcze musi się męczyć z dopasowywaniem ładownika do komory bateryjnej przy pomocy szlifierki kątowej,tudzież pilnika lub papieru ściernego,a to właśnie producent powinien zadbać żeby wszystkie części wykrywacza były do siebie właściwie dopasowane,czyż nie tak?.
Napisano
Kopi przy bateriach jest tak samo bez noża lub śrubokręta nie podchodź. Gołą" łapą nie da rady wyciągnąć.Nie żebym się czepiał po prostu stwierdzam fakt
Napisano
normalna eksploatacja - wymaga nie gruchotania zasobnika,
więc musi być pasowany...
reszta jest wynikiem tego faktu...
po pierwszej próbie - zawiązałem sznureczek...
i zapomniałem o sprawie...

I o co chodzi?
PS - na duracelach było normalnie - tylko złącze trzymało
Napisano
bubbers
Macie racje.Może jakiś pomysł ze strony producenta na zrekompensowanie męczarni użytkowników zakupionych już detektorów?

Wypłacam karczycho - za lenistwo i brak szacunku
Napisano
Nie gruchotanie i spasowanie a wciskanie i wyciąganie na siłę to dwie różne sprawy.Moim zdaniem tak jak napisał muchomor powinien zająć się tym producent nie użytkownik.Nowy sprzęt nie powinien wymagać poprawek. No ale zakupiłem i jakoś sobie z tym poradzę. Zdanie jest jak dziura w du... każdy je ma i koniec kasztanienia w tym temacie .
Napisano
Zupełnie nie rozumiem kopijnik czemu się tak upierasz?
Można powiedzieć: TRUDNO, stało się, choć nie powinno się stać a już przede wszystkim nie powinno być coś takiego ŚWIADOMIE sprzedane, bo to rzuca poważny cień na dobre imię firmy. Ale twierdzić, że nie ma problemu? Sznureczek, pilniczek i papier ścierny? Czyś Ty ostatnie 20 lat przeleżał pod lodem chłopie?
Pakiet ma nie brzęczeć i lekko chodzić JEDNOCZEŚNIE. Co tam się ma telepać, skoro baterie są pod samym stawem łokciowym gdzie nie ma tam większych przyspieszeń? We Whitesach jest spory luz na pakiet i nic się nie telepie.
Napisano
...Zupełnie nie rozumiem kopijnik czemu się tak upierasz?
a ja rozumiem dlaczego Ty nie rozumiesz - ale to inny temat...

Eksploatacja - zużycie działa w kierunku powiększania luzów...
ciasne pasowanie - w zasilaniu - dobrze prorokuje na brak klekotania" - i rozłączenia zasobnika...
a temat jest trywialny ...

Jeżeli - cokolwiek może skrzypieć stukać telepać - to chociaż ie ma prawa" - to wg. userów - będzie... - stanowić problem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie