psioter5 Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 kolego ten guzik z 17 zdjęcia w górnym lewym rogu z trąbkami, co mi możesz o nim powiedzieć bo tez mam taki. Wiem że jest pozłacany z mennicy w sankt petersburgu i ze pocztowy prawdopodobnie, czy dobrze mi powiedzieli? Morze wiesz coś więcej?
sqr Napisano 11 Lipiec 2011 Autor Napisano 11 Lipiec 2011 nie ponoszę odpowiedzialności za zawały :)))))))))
jacho Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 To może troszkę więcej szczegółów. Nie chodzi oczywiście o miejscówkę tylko o ogólną historyjkę wydobycia w stylu:Pojszłem, zamiątłem w lewo, pyk, zamiątłem w prawo, pyk, pyk. To se myślę, kopię. Kopię, kopię, 30cm, kopię dalej, 1m, kopię, jeszcze troszkę i na 7m betoniarka a w niej mapa! No to pojechałem i wykopałem to co było pod X". I oto cała historia.A na marginesie to gratuluję. Strzał życia jak dla mnie :)
R51 Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 no to może ja opowiem: Pojszedłem sobie do muzeum a tu patrzę gablota wyłożona zielonym suknem. Myślę sobie: zrobię zdjęcie, żeby frajery w sieci się trochę popodniecały..." Jak pomyslałem tak zrobiłem.
margor Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 A świecą się jak za przeproszeniem psu ..... :(I to nie pierwszy taki przypadek widzę - w muzeum Czartoryskich w Krakowie jak ujrzałem wystawione w gablotach monety i medale to się załamałem nieudolnością zawodowo zajmujących się tym ludzi. Istna polerka i rysy jakby cienkim papierem ściernym zrobione...- i kto tutaj jest przestępcą?
torba5 Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 zdjęcia przez szybke na stówe,tiaaaa dział Nasze odkrycia"to se poodkrywał,może reszta też pożyczona :)
jacho Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 No fakt :) Przeca to 2 różne naczynia i monety. Ehhh, się człowiek podjara niepotrzebnie.
saku39 Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 To skarby monet min. z Basoni z lubelszczyzny - wystawione w muzeum na zamku w lublinie. Świecą sie jak psu jajca bo czyszczą je studenci archeologi :o)
sqr Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Napisano 12 Lipiec 2011 hahahaha nie rozumiem dlaczego co niektórym strasznie skoczył gul ?? myślę że to z zazdrości że ktoś to mógł znaleźć a nie oni... dokładnie fotki pochodzą z wystawy na zamku w Lublinie i nic w tym złego... nie raz i nie dwa ktoś dodawał takie i lepsze fotki na forum i co????????? i wszyscy żyją no może niektórzy z zazdrości palce sobie poodgryzali :))))))) pozdro
fidzir Napisano 12 Lipiec 2011 Napisano 12 Lipiec 2011 kolego sgr tu nie chodzi o zazdrość tylko o to że to jest dział nasze odkrycia a nie wystawa w muzeum,,podejrzewam iż w tym przypadku nikt więcej razy nie będzie chcial wchodzić na stronkę z twoimi znaleziskami,bo przecież już nikt nie uwierzy w to co niby znalazleś,,,szkoda czasu...
jacho Napisano 12 Lipiec 2011 Napisano 12 Lipiec 2011 sqr1. Nie potrafisz używać znaków zapytania i wielokropków.2. Gramatyka leży.3. Zazdrość jest oczywista. Jednak w przeciwieństwie do ciebie inni potrafią się cieszyć i zazdrościć. Nie musi to być powiązane ze skoczeniem gula"4. Palce z zazdrości się obgryza a nie odgryza.5. Dzieciak z ciebie.
jacho Napisano 12 Lipiec 2011 Napisano 12 Lipiec 2011 ad.6. Masz rację. Z mojej strony luzik.Pozdrowionka
sqr Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Napisano 12 Lipiec 2011 :)))) uderz w stół a nożyce się odezwą ... ;))
minelab E-trac pro Napisano 12 Lipiec 2011 Napisano 12 Lipiec 2011 Palce się obgryza?Paznokcie raczej i nie z zazdrości tylko ze strachu....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.