kribmw Posted March 4, 2011 Author Share Posted March 4, 2011 Witam prosze o identyfikacje najprawdopodobniej wisiorka z adresem żołnierza.1939LANDRATFLOHA1558 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 4, 2011 Author Share Posted March 4, 2011 Troche dziwne ze dla psa gdyż znalazłem go razem z niesmiertelnikiem ss.Poco komuś znaczek psa na poligonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Moje sowa to nic pewnego - czekaj na inne opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 4, 2011 Author Share Posted March 4, 2011 Oprucz tego znalazłem guziki mundurowe niemieckie oraz kilka pfeningów wszystko w jednym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foni1969 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Bo ten pies był w SS.I wszystko jasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 5, 2011 Author Share Posted March 5, 2011 Czy jest ktoś kto może coś więcej powiedzieć i potwierdzic te teorie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foni1969 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Poważnie tak może być.Jeśli blaszki znalezione są razem.Znam przypadki znalezienia blaszki niemieckiej na łańcuszku razem z obrączką i jakąś inną.Może Niemiaszek miał jakiś powód żeby tak zrobić,choćby żeby okazywać blaszka przy racjonowaniu jedzenia przy kuchni.Kto wie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karabin Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Foni 1969 ma rację,piesek służył ss-manom. Znalazłeś komplet,pana i jego czworonoga,pewnie obaj dostali w tym samym czasie a że Niemcy swoje psy traktowali z szacunkiem ,,nieśmiertelnik,,zabrano też psu. Po wtóre psy były powszechne w służbie u Níemców.Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
benek1984 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 witam ja mam taka teorie:psa zabito a w żołądku miał takie małe przedmioty jak monety itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 5, 2011 Author Share Posted March 5, 2011 Czyli już wszystko jasne!!Wielkie dzięki za identyfikacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karabin Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Kolego ,czy to żart? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 e tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 4, 2011 Author Share Posted March 4, 2011 Witam prosze o identyfikacje najprawdopodobniej wisiorka z adresem żołnierza.1939LANDRATFLOHA1558 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kribmw
Witam prosze o identyfikacje najprawdopodobniej wisiorka z adresem żołnierza.
1939
LANDRAT
FLOHA
1558
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.