Skocz do zawartości
  • 0

wielki gwóźdź???

WWO292

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich wyszło dziś w ogrodzie kompletnie nie mam pojęcia co to nie mogę znaleźć w necie żadnych informacji więc zwracam się do szanownych kolegów
długość 20 cm
długośc do główki 11 cm
waga ok 2 -2,5 kg
dzięki za wszelkie informacje

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Być może nie jest to gwóźdź a nit. Takich nitów używano do budowy stalowych mostów. Może jakieś działo kolejowe było przyczyną utworzenia takiego wielkiego nitu. To tylko gdybanie ale mogło tak być.
Napisano
Dobra tak na serio wg. mnie to też jest nit, może w pobliżu masz most lub tory kolejowe? A może w miejscu twojego ogrodu szła jakaś droga? Ale tak jak mówi kolega cryssmar możemy tylko gdybać i zgadywać co to i od czego.
Napisano
niestety nie ma ani mostu ani torów i wg starych map nie biegła tędy żadna droga ok 100 metrów jest tylko cmętarz ale raczej to chyba nie z niego .Dzięki za checi pozdro
Napisano

Witam wszystkich wyszło dziś w ogrodzie kompletnie nie mam pojęcia co to nie mogę znaleźć w necie żadnych informacji więc zwracam się do szanownych kolegów
długość 20 cm
długośc do główki 11 cm
waga ok 2 -2,5 kg
dzięki za wszelkie informacje

Napisano
Reper to chyba byłby najbliższy trop muszę doczyścić go może wyjdą jakieś oznaczenia a co do ogrodzenia to calutkie z kamienia no chyba ,ze z pomnika ale skłaniałbym się bardziej ku reperowi
Napisano

wymiary takie jak wyżej napisałem
długość 20 cm
długość do główki 11 cm
waga ok 2 -2,5 kg
na zdjęciu obok zaznaczyłem wypustkę na''główce'' tego czegoś na poprzednim może słabo widoczna

Napisano
nie zauwazylem tych wymiarow :P
Mieszkam w kamienicy z poczatku 20 wieku i reper zamontowany jest troszke inny - ma walcowaty ksztalt zakonczony takim hmm sutkiem".
Jak w murze wyglada tego niestety nie wiem...
Napisano
z tego co wiem to w trakcie wojny obok stacjonowali niemcy a na tej działce w domy pod podłogą ukrywała się partyzantka jest jeszcze informacja ,ze gdzieś tam jest zrzut angielski zakopany ale chyba te wiadomości nie mają związku z tym przedmiotem a i jeszcze niedaleko stał czołg i ostrzeliwał pobliski las tyle informacji mam tylko na temat miejsca znależienia
Napisano
Repery bywają różne,zależy kiedy zakładane,można spotkać takie z przed pierwszej wojny[trzech zaborców różne wzory] a kilka 'różnych' mierzyłem.Wymiarami pasuje.Trop z kowadłem też dobry.W porządnym są dwa otwory na osprzęt kwadrat i okrągły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie