Skocz do zawartości

Nie bałem się Niemców, tylko Polaków

Rekomendowane odpowiedzi

Taka stronka o tym co nas gnębi w tym wątku

http://www.malysabotaz.pl/cele.html#layer56

A może w końcu odpuścić sobie podziały na Lewych i Prawych i poglądów politycznych nie traktować jako wykładni tego kto ma racje a kto nie i zająć się tym co ważne dla całego narodu?

• Odpowiedzi 155
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Stell ostatnio zauważyłem coś pozytywnego: mianowicie, że ta emigracja z przed kilu lat wraca do kraju i starają się mówić bez akcentu, i szczerze o bolączkach emigracji... O emigracji która była w okresie wojennym już pisałem... - zachowali piękną polszczyznę, zachowali tradycje i ideały- dużo bardziej niż w Polsce... Jednak jest dużo takich którzy uważając, że plując na Polskę będą tym samym uważani za lepszych emigrantów, jest jeszcze dużo- za dużo!!!...

zająć się tym co ważne dla całego narodu?"

Co wybory to wszyscy chcą się zajmować zawsze tym co ważne -
A potem zawsze okazywało się że dla jednych ważna" jest polityka historyczna, podsłuch i prowokacja, dla innych odebranie ulg studenckich,rozprawa z KRUS i wszelkimi zasiłkami oraz kodeksem pracy, a dla jeszcze innych chemiczna kastracja degeneratów.

ps. Martian - ja nigdy nie znosiłem faryzejstwa....

Steel,zyje poza granica kraju pewnie dluzej niz ty zyjesz ,a z pokora to moge przyjac reprymende zony gdy zabalaganie z kolegami, nic wiecej.Nie obrzucaj obelgami ludzi ktorzy majac swiadomosc iz maja jedno zycie , i swiadomosc tego co oferuje im ukochana ojczyzna wola zapierniczac na zmywaku u obcych i zyc godnie, niz w kochanej ojczyznie szukac jedzenia po smietnikach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie