Arbi1000 Napisano 2 Marzec 2011 Autor Napisano 2 Marzec 2011 Czy ktoś się orientuje,na jakich zasadach się to odbywało?Który z producentów był tym właściwym tzn. dystrybutorem?Widziałem też sygnowaną A.&S. w połączeniu z O.&C. GES.GESCH.Trzeba by się też przyjrzeć do którego producenta pasuje kształt orła.
Barson1 Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Czy to na pewno oryginalna klamra? Podaj więcej fotek/
koppelmann Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Tego typu sygnatury występują tylko na alpakowych klamrach HJ.Pozdrawiam K.
huk 100 Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 witam EL.:) mogło być tak że jedna firma tłoczyła ,a druga robiła resztę nikiel i lutowanie , widełki itd.:)
Arbi1000 Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 Tutaj przykład z innej klamry.Charakterystyczne jest to, że przypadki te związane sąz klamrami HJ.
Arbi1000 Napisano 2 Marzec 2011 Autor Napisano 2 Marzec 2011 Czy ktoś się orientuje,na jakich zasadach się to odbywało?Który z producentów był tym właściwym tzn. dystrybutorem?Widziałem też sygnowaną A.&S. w połączeniu z O.&C. GES.GESCH.Trzeba by się też przyjrzeć do którego producenta pasuje kształt orła.
koppelmann Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Tego typu sygnatury spotyka się na wczesnych alpakowych klamrach HJ. Teorie są różne: klamry były produkowane przez Overhoffa na licencji Assmanna, Overhoff był podwykonawcą Assmanna, klamry były produkowane przez Assmanna i dystrybuowane przez Overhoffa, klamry były produkowane w ramach wspólnego przedsięwzięcia itp. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ponieważ nie istnieją źródła. Pewne jest tylko, że obydwie firmy miały jakiś udział w produkcji lub dystrybucji tych klamer.
Arbi1000 Napisano 2 Marzec 2011 Autor Napisano 2 Marzec 2011 dla wyjaśnienia:- o pierwsze" to Assmann- o drugie" to Overhoff & Cie, Lüdenscheid (też producent)
Pytanie
Arbi1000
Czy ktoś się orientuje,na jakich zasadach się to odbywało?
Który z producentów był tym właściwym tzn. dystrybutorem?
Widziałem też sygnowaną A.&S. w połączeniu
z O.&C. GES.GESCH.
Trzeba by się też przyjrzeć do którego producenta pasuje
kształt orła.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.