Skocz do zawartości

garrett euro ace

czarek100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam prosił bym o poradę czy opłaca się go kupować?jakie ma zasięgi tak pi razy oko i jaki jest zasięg maksymalny tego sprzętu ten kto ma ten sprzęt proszę niech coś o nim powie.za jakiekolwiek informacje dziękuję.
  • Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
Napisano
od jakiegos juz czasu jestem posiadaczem EuroAce zasięgi ma naprawde przyzwoite max około 1,5 metra na b.duże przedmioty jak na dynamik to całkiem nieźle wart swojej ceny jestem bardzo zadowolony z tego sprzętu kolorek też ciągnie głęboko łuski powyzej pólmetra monetki 30 cm bez problemu
Napisano
Kolego == koleś === te łuski to ty ciągniesz ale chyba kalibru 75mm z tej głębokości:) bo na pewno nic rozmiaru Mausera :) ,i te monety chciałbym to widzieć z 30cm bajka ,to po co kupowałem droższy sprzęt jak za parę groszy miałbym taki super sprzęcik i niedrogi hm.
Napisano
ie piszcie odnośników do stron na których i tak nie ma zadnych konkretnych informacji"
Co do konkretności informacji , a tym bardziej ich rzetelności koleś" to twój post raczej ich nie wniósł...
Napisano
Po pierwsze wyśmiać,no chyba żeby to był wielce zasłużony członek szacownego forum.Nie wierzycie to weźcie wykrywki w łapy i ruszcie tyłki,jest wiosna.Ziemia jest taka wilgotna że nawet przeciętny wykrywacz ma zasięgi w ziemi sporo większe niż w powietrzu.Pozdrawiam.
http://www.youtube.com/watch?v=6MHrmlYy4hQ
http://www.youtube.com/watch?v=6MHrmlYy4hQ
Napisano
Sory drugi miał być ten i zasięgi oczywiście na garetowkiej cewce nie na Nelu.
http://www.youtube.com/watch?v=gv9L6yTcqf4&feature=related
Napisano
Witam!

Na szybcika, w powietrzu, dyskryma na zero, czułość max.

Łuska Mauser 7,92mm x 57 mm 1938 (machałem bokiem) - 29 cm.

Moneta 5gr współczesne - 31 cm.

Co do monet koleś" nie kłamał, ale z łuskami... no no!

Pozdrawiam!
Napisano
Witam, ale koleś nie napisał że to są małe łuski, podejrzewam że taka sztuka wielkosci szklanki spokojnie będzie widziana z 0.5 m, pozdrawiam.
Napisano
Swoją drogą jakiś dziwny fetysz panuje na punkcie tych cm, ja najbardziej lubie kopnąć max 20cm i starczy, parę dobrych sygnałów mam zaznaczonych już na polach patykami(grubo powyżej dwudziestu paru) ale jakoś nie miałem motywacji walczyć z ziemią, ponieważ jeszcze twarda, także jeden sztych i pyk i dalej:)
Napisano
łuski mausera 50 cm bez problemowo 1 grosz polski 25cm musze przyznac ze euro-ace pobił pod tym wzgledem moją salamandre dlatego ją sprzedaje.

------------------------------------

z ofertami, zapraszam :

http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=gielda&dzial=9

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 22:00 21-03-2011
Napisano
jak miło słyszec z ust szanownych forumowiczów ze mój euroace jest taki dobry wręcz kosmiczny i ze wasz sprzęt choc ten sam model sięga o połowe mniej niezmiernie się ciesze ze trafiłem na taki wyjątkowy model wiele fantów pozostawicie koledzy dla mnie
Napisano
Witam na forum
Od 3 dni jestem posiadaczem garet euroace.
Mam pytanie jak ustawić mój sprzęt żeby nie wykrywał np kapsli tak jak na tym filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=ci_JrD5WolU&feature=related

Nawet gdy chodzę na połowie czułości i poucinam dyskryminacje to i tak znajduje masy śmieci czy to normalne?
Dodam że to mój pierwszy wykrywacz i nie jestem doświadczony.
  • 8 months later...
Napisano
Ze swojej strony, po jednym sezonie intensywnego użytkowania mogę tylko powiedzieć- EuroAce jest genialny! A cewka DD to był strzał w dziesiątkę.

Pamiętam jak czytałem wszystkie negatywne komentarze specjalistów od kanarków o tym że to po po prostu 250-tka z cewką DD i że się ciągle wzbudza a czułość a maxa" jest nierealna... Dzisiaj wiem że ci specjaliści" nie mieli go nigdy w ręku.
Co więcej- w łuskę (w zależności od wielkości) z głębokości 40cm jestem w stanie uwierzyć, bo sam kopałem je z 30cm bez najmniejszego problemu z bardzo silnym i czystym sygnałem!
Mogę też każdemu niedowiarkowi pokazać, że używam wyłącznie MAX czułości(!) i NIGDY nie miałem sytuacji w której musiałem ją zmniejszać (głownie ziemia Mazowsza, pola, łąki, lasy, etc.). Cewka jest genialna jeśli chodzi o zmineralizowaną nawożoną silnie ziemię na polach i dobrze sobie radzi w zaśmieconym terenie... Trzeba się go jednak nauczyć i to MUSI potrwać!
Jak do tej pory jedyną wadą jaką mógłbym wymienić to nieco już za słaba konstrukcja do wagi nowej cewki przy maksymalnym rozciągnięciu. Koledzy o wzroście powyżej 190cm odczują łokieć tenisisty" z całą pewnością :)
Muszę tez zaznaczyć, że nie szukałem w ogóle militarki (co nie znaczy, że się nie trafiało:D ). Ale na kolor to to jest POEZJA! Rekord to chyba kulka kartaczowa z głębokości całej(!) węgierskiej saperki na polu pod warszawą.

Pozdrawiam.
Napisano
Ja moge powiedziec ze bardzo fajny sprzet na poczatek.Tez chodzilem na maksymalnie ustawionej czułości tylko moj mial troszke problemy ze wzbudzaniem sie jak bilem cewka o twarda trawe itp.
Napisano
Z Euroace chodzę od marca do tej pory znalazłem 3,7 kg monet podobna ilośc guziczków tylko kalmerki i odznaczenia nie dopisały ale też pare się trfiło oraz niezliczona ilość militarki którą pozostawiam. Podsumowując: Super sprzęt za nie wielekie pieniądze, bardzo czuły na sreberko, stabililny na max czułośći, idealny do chodzenia na mrozie i w deszczu !!!
Napisano
EuroAce oprócz cewki DD i zmianie kosmetycznej menu różni się tym od Ace250, że pracuje na trochę większej częstotliwości i ma rozszerzony zakres dyskryminacji żelaza.
Napisano
a sądzisz że różnica 1,75 khz robi z niego polnego pogromce
w dalszym ciągu pozostaje przy swoim że zabieg jest czysto kosmetyczny poprzez dodanie większej cewki do daje kilka centymetrów głębiej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie