piotrek123 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Proszę o informację na temat tego plecaka, wiem że jest wrześniowy i na tym kończy się moja wiedza. W szczególności chodzi mi o rozszyfrowanie pieczęci i ustalenie typ itp. Mam okazję nabyć go za 250 i oczekuje opini fachowców.
stock84 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Tornister wz 33.Za tą cenę bym go przygarną na twoim miejscu.
stock84 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Owalna pieczątka to pieczątka D.O.K.V - dowództwo okręgu korpusu nr 5 czyli Kraków.Resztę spróbuje zaraz rozszyfrowac
stock84 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 O właśnie:)rok to juz każdy widzi a jednostka?Któryś z batalionów pancernych?Pełna nazwa niektórych brzmiała przez krótki okres przed 35r, X batalion czołgów i samochodów pancernych.Może???
piotrek123 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Nie miałem go w rękach ale właściciel mówi, że ma kilka dziurek i przetarć. I jeszcze jedno co oznacza ta litera a." oraz ta pieczątka z 37 Wielkie dzięki za pomoc.
kowalinho Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Wszelkie stemple z Wojsk" albo MSWojsk" to wariacje pieczątki odbioru intendentury MSWojsk.Litera, w tym wypadku 'a' to oznaczenie fabryki, z którego plecak był wyszedł.
Question
piotrek123
Proszę o informację na temat tego plecaka, wiem że jest wrześniowy i na tym kończy się moja wiedza. W szczególności chodzi mi o rozszyfrowanie pieczęci i ustalenie typ itp. Mam okazję nabyć go za 250 i oczekuje opini fachowców.
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.