piotrek123 Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 Proszę o informację na temat tego plecaka, wiem że jest wrześniowy i na tym kończy się moja wiedza. W szczególności chodzi mi o rozszyfrowanie pieczęci i ustalenie typ itp. Mam okazję nabyć go za 250 i oczekuje opini fachowców.
stock84 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Tornister wz 33.Za tą cenę bym go przygarną na twoim miejscu.
stock84 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Owalna pieczątka to pieczątka D.O.K.V - dowództwo okręgu korpusu nr 5 czyli Kraków.Resztę spróbuje zaraz rozszyfrowac
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 'Sam.Panc.' to zapewne samochodów pancernych" ;)
stock84 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 O właśnie:)rok to juz każdy widzi a jednostka?Któryś z batalionów pancernych?Pełna nazwa niektórych brzmiała przez krótki okres przed 35r, X batalion czołgów i samochodów pancernych.Może???
kowalinho Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Jeśli kompletny to bierz i się nie wahaj. :-)
piotrek123 Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 Nie miałem go w rękach ale właściciel mówi, że ma kilka dziurek i przetarć. I jeszcze jedno co oznacza ta litera a." oraz ta pieczątka z 37 Wielkie dzięki za pomoc.
kowalinho Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Wszelkie stemple z Wojsk" albo MSWojsk" to wariacje pieczątki odbioru intendentury MSWojsk.Litera, w tym wypadku 'a' to oznaczenie fabryki, z którego plecak był wyszedł.
Pytanie
piotrek123
Proszę o informację na temat tego plecaka, wiem że jest wrześniowy i na tym kończy się moja wiedza. W szczególności chodzi mi o rozszyfrowanie pieczęci i ustalenie typ itp. Mam okazję nabyć go za 250 i oczekuje opini fachowców.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.