Skocz do zawartości

PROSZE O POMOC POSIADACZY PROXIMY

korki09

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, ostatnio pisałem na forum o zakupie proximy.

Nie udało sie niestety zakupić już w promocji zimowej , pojechalem osobiscie gdyż nie moglem sie doczekać i mam już Proxime 3 u siebie:)

Tak jak w tytule , zwracam sie z prośbą przede wszystkim do posiadaczy proximy. Chodzi mi o ustawienia na jakich szukać, wiem że nie ma konkretnych ustawień na dany rodzaj przedmiotu.

Chodzi mi poprostu o wskazowki na poczatek, oraz mniej wiecej ustawienia, może być tutaj na forum, wtedy przyda sie to innym osobom lub na priv, jak kto woli.
Prosze o pomoc.

Pozdrawiam, Jakub.
Napisano
Na temat Proximy i ustawień" w niej, było już tyle wątków, że co wrażliwszy żołądek może nie wytrzymać. Wystarczy użyć wyszukiwarki.
Jeśli ktoś w domu ma kran z wodą ciepłą i zimną (2 ustawienia"), to powinien to ogarnąć i bez czytania mądrych rad z Odkrywcy.
Kiedy przyjdzie wiosna, bo zimą z wykrywaczem i szpadlem nikt o zdrowym umyśle nie chodzi po dworze, pójdź w teren, patrz na ekranik, słuchaj (słuchawki wskazane) i wykopuj wszystko przez 2-3 dni w różnych miejscach. Jeśli potem nadal nie będziesz wiedział o co chodzi, to sprzedaj proximę i zamiast kup sobie łopatę i sito do przesiewania.
Napisano
no ja własnie tez chyba nie jestem bo od razu poszedłem do lasu i kilka zelastw wykopalem ale nic co mogłoby przypominać jakieś przedmioty, zwykłe odłamki w duzym leju" po bombie.

Za temat przepraszam Caps lock" nie zauwazyłem.

A do kolegi Brzęczyszczykiewicz - co prawda ta wypowiedz nic nie wniosła... , ale dziekuje. :)

p.s napewno go nie sprzedam;p
Napisano
anabol627, dyskryminację miałeś chyba na mysli minus 55-65 i minus 90, bo jak ustawi na plusie to nie bardzo.
A kopanie tylko na plusie? Zrób sobie test gwoździa i monety jak na filmiku u Rutusa i zerknij na wyświetlacz.
On świadomie ustawił jeden ton i nie pokazał wskazań wyswietlacza, bo tam pokazuje złom.
Napisano
pawcion123 - mam dopiero 20 lat, zaczynam przygode z wykrywaczem, na poczatek wybralem proxime. Wiadome ze kiedys sie pewnie zamieni na inny sprzet ale na razie jest pewne że nie poniewaz dopiero co go kupiłem. Piszac to miałem na mysli najbliższą przyszłość.

anabol627 , samulb- o takie odpowiedzi mi chodziło , z ktorych moge coś wynieść i juz wiem jak zaczac i jak szukać.
Wielkie dzieki. Jak cos to bede pisał na priva , bo o cokolwiek bym nie zapytał w tym temacie to zobacze zapewne kup sito"... a nie o to tu chodzi.

Pozdrawiam
Napisano
Bez obrazy ;)
Mówiąc wprost, napisałem, ze w proximie nie ma co ustawiać więc i nie ma o co pytać.
Samo się stroi do gruntu, jak da radę. Bo często nie daje rady i wskakuje grunt fabryczny". A regulacja czułości i próg dyskryminacji jest jak w telewizorze regulacja głośności i numer kanału, więc tłumaczyć nie ma co.

Reszta to informacje ogólne na temat wszystkich wykrywaczy, które trzeba sobie przyswoić dla własnego dobra.
Napisano
Co do ustawień to już chyba wszystko wiadomo. Czułość na max w jakiej wykrywacz stabilnie pracuje. Dyskryminacja najlepiej jak najniższa. Nie interesuje cię żelastwo, zwiększ dys.do momentu jakie będą cię interesowały przedmioty. Ja w swojej zmieniłem tony sygnałów na własne. Nie poprawiło to zasięgów ale lepiej się z nią pracowało. Mówię tu o wer.1.0
Napisano
Ze dwa lata temu kupiłem PROXIMĘ i tez próbowałem szukać ustawień na forum.To nie jest skuteczna metoda.Kol. Brzęczyszczykiewicz ma rację słuchaj sygnału i patrz na wyświetlacz,kop wszystko a za dwa lub trzy dni sam będziesz wiedział co do czego. Na początek nie wybieraj się na plażę bo się pogubisz w sygnałach i ogłuchniesz.Proponuję znacznie zmniejszyć głośność słuchawek i ustawić sygnał wiodący na granicy słyszalności w tonach raczej niższych niż wyższych to nie męczy tak uszu. Zawsze porównuj dźwięk ze wskazaniem wyświetlacza zwracaj uwagę na strzałki i kwadraciki.
Do kolegi Brzęczyszczykiewicza - Trudności z dostrojeniem do gruntu to naprawdę rzadkość. Ja dość często w trakcie szukania dostrajam do gruntu np. gdy z lasu iglastego przechodzę w liściasty czy na skraj lasu itp. ale żeby nie chciało się dostroić to bardzo rzadko.
Pozdrawiam Pq
Napisano
A ja dodam że znam gościa co biega z proximą tylko na ustawieniu fabrycznym bo mówi że inaczej nic nie znajduje ???
Napisano
żadnej obrazy nie ma;)

kret-kopacz, palenqe , anabol627 - dzieki wielkie za podpowiedzi. Pozostaje poczekac chwile aż mrozy ustąpią i wyrusze.. bo piszczy co jakis czas ale nie da sie kopać..

Dam znac , pewnie w tym temacie jak mi idzie lub mam nadzieje w dziale Nasze odkrycia";p

Pozdrawiam,
Jakub.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie