Jump to content

Minelab se i nowa cewka

kopacz30

Recommended Posts

Aktualnie posiadam przy minelabie se cewke 8. Proszę o podpowiedz czy zmiana cewki na 11' od etrac coś zmieni typu zasięg, czułość na drobnice itd. proszę również o informacje dotycząca namierzania przedmiotów, gdyż duża cewka 11" może mieć problem z dokładnym namierzeniem przedmiotu w glebie.

Różnica będzie kolosalna. To najlepsza cewka minelaba, stabilna bardzo czuła. Znajdziesz spokojnie więcej i przy lepszej dyskryminacji. Ta 8 to moim zdaniem słaba cewka a ta 11 etrackowa jest chyba najlepszą cewką do wszystkich explorerów.

mikey44 ciężko powiedzieć że radzę. Takie ustawienia są dla mnie naprawdę ok na pola z dużą ilością śmieci. Ale ja też często zmieniam ustawienia i eksperymentuje zależnie od terenu. Ważne żeby wiedzieć co nastawy znaczą i jaki mają wpływ na zachowanie wykrywacza.

Pro coil będzie się zachowywał podobnie jak SEF 10x12. Niektórzy mówią że SEF czulsza jest na drobnice ale jaka prawda w tym to mógłby potwierdzić tylko idealnie laboratoryjny utopijny test. Pro coil natomiast jest lżejsza.

To prawda cewka 11 jest dobra, z namierzeniem niekiedy mam broblemy przedmiot nie zawsze leży po środku cewki,cewka 11 to nie cewka od e-trac,to jest poprostu nowa cewka konstrułowana w nowszych seriach wykrywaczy jak safari,explorer,e-trac.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information