Skocz do zawartości

Minelab se i nowa cewka

kopacz30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Aktualnie posiadam przy minelabie se cewke 8. Proszę o podpowiedz czy zmiana cewki na 11' od etrac coś zmieni typu zasięg, czułość na drobnice itd. proszę również o informacje dotycząca namierzania przedmiotów, gdyż duża cewka 11" może mieć problem z dokładnym namierzeniem przedmiotu w glebie.
Napisano
Cewką 11 znajdziesz drobniejszą część przedmiotu jak główka od szpilki (parę razy już wyszło mi coś takiego)moim zdaniem to dobra cewka używam takiej.
Napisano
Różnica będzie kolosalna. To najlepsza cewka minelaba, stabilna bardzo czuła. Znajdziesz spokojnie więcej i przy lepszej dyskryminacji. Ta 8 to moim zdaniem słaba cewka a ta 11 etrackowa jest chyba najlepszą cewką do wszystkich explorerów.
Napisano
mikey44 ciężko powiedzieć że radzę. Takie ustawienia są dla mnie naprawdę ok na pola z dużą ilością śmieci. Ale ja też często zmieniam ustawienia i eksperymentuje zależnie od terenu. Ważne żeby wiedzieć co nastawy znaczą i jaki mają wpływ na zachowanie wykrywacza.

Pro coil będzie się zachowywał podobnie jak SEF 10x12. Niektórzy mówią że SEF czulsza jest na drobnice ale jaka prawda w tym to mógłby potwierdzić tylko idealnie laboratoryjny utopijny test. Pro coil natomiast jest lżejsza.
Napisano
To prawda cewka 11 jest dobra, z namierzeniem niekiedy mam broblemy przedmiot nie zawsze leży po środku cewki,cewka 11 to nie cewka od e-trac,to jest poprostu nowa cewka konstrułowana w nowszych seriach wykrywaczy jak safari,explorer,e-trac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie