pako151515 Napisano 14 Luty 2011 Autor Napisano 14 Luty 2011 Witam wszystkich forumowiczów tych bardziej doświadczonych i tych mniej. Na wstępie proszę, żeby wypowiadały się osoby obeznane ze sprzętem, o który pytam. Otóż takich wątków, może i było kilka ale moich wniosków wyciągniętych zero. W marcu prawdopodobnie będę kupował sprzęt, ale czy to będzie nowy czy używany to się okaże(moja kwota do wydania jakieś 2500zł).Gdzie będę chodził i co chcę szukać? - Plaża, Las, Pole czyli mix z przewaga w sezonie plaża. Chcę kopać przeważnie kolor i to dość cienki, ale jak się i w las wybiorę to militarką nie pogardzę.Oczekiwania od sprzętu? - Głęboki, bardzo dobra dyskryminacja, LCD(może ale nie musi być), identyfikacja tonowa, lekki, szybki.Kandydaci? - Minelab Sov. Gt (tutaj wchodzi w grę elektronika na pasku) , Minelab X-terra 705. Jeżeli macie pomysł na jaki sprzęt mógłbym zwrócić szczególna uwagę, śmiało proszę zabierać głos.
devill_2006 Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 X-terra 705 myślę że spełni twoje oczekiwania i będziesz zadowolony.
ahins Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 Witam.To samo mogę powiedzieć o S.GT.Qui quaerit, invenit.
VanWorden Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 Oczywiście, że powinieneś papugować jeśli tylko coś jest dobre. Niepapugowanie w takiej sytuacji jest szkodliwe społecznie i może skończyć się dla Ciebie sytuacją bezfantową, czyli byłaby to decyzja infantylna:)) Sovereign to pewniak niemal na każdą sytuację, ale ja równiez polecałbym tu X705. Byłoby to świetne uzupełnienie dla Sowy w domu.PozdrawiamVW
pako151515 Napisano 15 Luty 2011 Autor Napisano 15 Luty 2011 Jeszcze mam do dyspozycji jeżeli dołożę 100zł do planowanej kwoty będę miał Explorera SE. Miałem już w ręku takie cacko, wiem co potrafi i jest bestią tyle że mankament jest z waga i wyważeniem. Pewne jest to, że spełnia wszystkie moje wymogi oprócz wagi. Czy połapie się w sygnałach i przy tym nie odpadnie mi ręka(dla ciekawostki powiem, że miałem PROximę i jakoś szło).Zdrów
pako151515 Napisano 15 Luty 2011 Autor Napisano 15 Luty 2011 Dodaje dwie jeszcze propozycje Garrett At PRo i Fisher F70. Co sądzicie o tym?
Grzechotnik Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 Rozważ jeszcze DFX, w tej cenie będziesz miał egzemplarz z dwoma cewkami. Def na plaży jest doskonały, cieńki kolorek też lubi, rzekłbym, że nawet bardzo - to sprzęt z mnogością ustawień, po dłuższym poznaniu ciężko go na coś zmienić.
pako151515 Napisano 15 Luty 2011 Autor Napisano 15 Luty 2011 Dzięki Grzechotnik za propozycje na pewno siądę i popatrzę:) Słucham innych użytkowników i zapraszam do oddania głosu:)
VanWorden Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Explorer w niczym nie uzupełni Sovereigna, poza wyświetlaczem. Będą to dwa identyczne sprzęty w akcji z identycznymi problemami w postaci fatalnej ergonomii. Od DFXa lepiej wybrać XLT, ale trzeba lubić zabawę ustawieniami, eksperymentowanie etc. Garrett AT Pro zdaje się być wyjściowo za drogi, również cierpi na złew wyważenie, ale nie jest to złe uzupełnienie Sowy, podobnie jak F70. Jednak ciężko przebić zalety X705, zwłaszcza w połączeniu z Sovereignem.PozdrawiamVW
pako151515 Napisano 16 Luty 2011 Autor Napisano 16 Luty 2011 No i oto mi chodziło, żeby ktoś młotkiem przypieczętował moją decyzje. Werdykt padł chyba na Sovera, miałem Muszkietera i świetnie mi się chodziło tylko zasięg miał słaby:) A do X-terra trochę droższa, bardziej wadliwa no i trzeba dokupić musowo dodatkowo akumulatorki:P
adam793 Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Sovereigen i explorer może i to samo tylko że przy obu wykrywaczach przy takim samym sygnale na explorerze będę widział czy to złom czy metal szlachetny,sovereigen tylko da sygnał pewności niema i trzeba więcej kopać.
VanWorden Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 adam793- doświadczony użytkownik Sovereigna nie będzie miał większych wątpliwości co kopie, zwłaszcza wyposażony w identyfikację tonową, nie mówiąc już o opcjonalnym wyświetlaczu;-)pako - co do większej wadliwości Xterry nad Sovereignem to bym się trochę posprzeczał, ale tak naprawdę serwisanta trzeba by spytać;) Również jakoś tak nie do końca dobrze chyba kombinujesz z tymi akumulatorkami bo do Tereski potrzebne są raptem 4, które wystarczają na 35+ godzin pracy a do Sowy musimy mieć 8 na niecałe 10 godzin..PozdrawiamVW
pako151515 Napisano 17 Luty 2011 Autor Napisano 17 Luty 2011 No fakt faktem sowa lubi pojeść baterie ale za to ma się w komplecie do wykrywacza akumulator oryginalny, a do X-terry nie ma takiego czegoś:) W X-terze z tego co widzę zawiesza się komputer i łamią uszy od cewki,a w sovie jedyne co może pójść kabel od cewki chociaż elektryka czasami padnie po 6 latach katowania hehe. Tacie Sova psuła się ale wiadomo wiek robi swoje:) Po za tym do Sovera mam sentyment no i ten zasięg na duże przedmioty raczej jest większy od Terki.
draven85 Napisano 17 Luty 2011 Napisano 17 Luty 2011 Jeżeli faktycznie chcesz dużo chodzić po plaży to nie ma co się zastanawiać - tylko GT. Inaczej będziesz w sezonie spoglądał czy nie pada i plaża nie jest mokra, co niestety nawet w wakacje jest częste.
pako151515 Napisano 17 Luty 2011 Autor Napisano 17 Luty 2011 No tak w wakacje to raczej sporadycznie będę chodził, ale chce jakoś Sovera bardziej niż Tere ponieważ niewiem jak się spisze w lesie. Po za tym mam pytanie czy cewka w Soverze jest DD? Bo ostatnio szwagier mówi, że to koncentryk a mi budowa trochę przypomina DD. Zdrów
kondrat6 Napisano 18 Luty 2011 Napisano 18 Luty 2011 Witam,cewka jak najbardziej DD,a jak chcesz na pasku GT to polecam ładownice parcianą do kałacha (:Wycinasz cały środek,pasuje wtedy na ścisk i klapka ładownicy zakrywa panel,tylko nie dopniesz,w Poniedziałek dam fotki jak zrobiłem...a i dziurka na kabel od cewki.Koszt...żaden (: tylko praca,ale wtedy GT jest żle wyważony i też tylko sposób na mokre lub śnieżne dni...Ale...jest jeszcze sposób,elektronika jest na suwnicy którą trzymają dwie sróbki,odkręcasz i przesuwasz do tyłu aż wyłapiesz najlepsze wyważenie.Pozatym zasięg super,dyskryma zaje...sta,dzwięki mają różne tony na dyskrymie,maskowanie żelaza super sprawa i nie ma durnego wyświetlacza,bo przecierz nie ma czasu na gapienie się tylko kopać,ryć,bobrować!!! (:
pako151515 Napisano 2 Marzec 2011 Autor Napisano 2 Marzec 2011 Po całej tej dyskusji padł wybór na X-terre 705! Sprzęt wydaje się być konkretny w ręku, tylko czekać aż odpuści mróz.Dziękuje za dyskusje. Wątek uważam za zamknięty!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.