Skocz do zawartości
  • 0

Zdjęcia rodziny z czasów wojny.

Dragon125

Pytanie

Napisano

Witam,właśnie przed paroma godzinami dostałem te oto zdjęcia...te jak i zdj nr 2 przedstawiają wujka,który w 1939 został wzięty do niewoli przez niemców.Pierwsze grupowe,drugie zaś z jego gospodarzem u którego podobno pracował.Chciał bym się dowiedzieć co to za mundury i czy wgl to są mundury jakiejś z armii.W jakim mundurze jest ten gospodarz ? Ostatnie zdjęcie przedstawia osobę niezidentyfikowaną ,ale mogę się domyślać tylko,że może być to osoba walcząca w I wojnie światowej,czy mundur to potwierdza ? Czekam na pomoc ze strony ludzi mających wielką wiedzę na temat umundurowania.

Pozdrawiam
B.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na 1 focie skrajny z prawej ma na sobie niemiecka kurtkę M36. Mógł ją dostać jeniec (naturalnie bez wrony i insygniów).

Na 2 focie obstawiałbym francuza ale bez 100% pewności
kurtka niby podobna do tej http://wwii-militaria.net/images/French_37.jpg
Napisano
Spojrzałem na opis 2 foty....

Czyli że gospodarz jest z prawej strony ?? Specjalistą nie jestem ale mi to wygląda na Polski mundur a już czapka na 100%.
Napisano

Witam,właśnie przed paroma godzinami dostałem te oto zdjęcia...te jak i zdj nr 2 przedstawiają wujka,który w 1939 został wzięty do niewoli przez niemców.Pierwsze grupowe,drugie zaś z jego gospodarzem u którego podobno pracował.Chciał bym się dowiedzieć co to za mundury i czy wgl to są mundury jakiejś z armii.W jakim mundurze jest ten gospodarz ? Ostatnie zdjęcie przedstawia osobę niezidentyfikowaną ,ale mogę się domyślać tylko,że może być to osoba walcząca w I wojnie światowej,czy mundur to potwierdza ? Czekam na pomoc ze strony ludzi mających wielką wiedzę na temat umundurowania.

Pozdrawiam
B.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie