tiger81 Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 Witam, szukałem na necie ale nic nie mogę znaleźć. Czy ktoś orientuje się jak z poszukiwaniami z wykrywaczem jest na terenie Węgier??? Proszę o informację lub jakieś artykuły(PL, ENG,DE) tylko nie po węgiersku :) Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Na Węgrzech wymagana jest zgoda odpowiednich instancji, jeśli Twoją intencją jest poszukiwanie rzeczy starszych/przedmiotów archeologicznych, czyli według tamtejszego prawa pochodzących z roku 1711. Poszukiwania są zabronione na terenie parków narodowych, rezerwatów przyrody oraz zarejestrowanych (chronionych) stanowisk archeologicznych. W każdym innym wypadku wystarczy zgoda właściciela terenu. PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Można żyć w zgodzie ze społeczeństwem?Jak widać można.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiger81 Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 VW wielkie dzięki za info. Tak więc, mogę tam chodzić do woli jeżeli właściciel się zgodzi. Jadę tam na delegację i tak myślę żeby sprzęt zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Witam! Turystyczne rejony Balatonu najlepsze lata mają dawno za sobą.Spokojnie znajdziesz tanie kwatery,a jak nie to rozbijesz się wieczorkiem gdzie popadnie.A jak już masz miejsce noclegu,to w zachodnich rejonach Balatonu na poletkach w tzw.historycznych miejscach rzymki wypadają same.Tylko kopać(najlepiej nocami).Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.