Skocz do zawartości

Sd.Kfz.184 FERDINAND

poldek175

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukuję wszelkich zdjęć tego pojazdu z hal montażowych.Szczególnie interesują mnie oznaczenia na płytach pancernych(kolejny nr pojazdu,itp.).Będę ogromnie wdzięczny,za każdą pomoc.
Pozdrawiam.
  • 1 month later...
Napisano
Panowie jeszcze jedna prośba.Znajomy jest zapalonym modelarzem i poszukuje szczegółowych zdjęć wnętrza pojazdu.Czy ktoś może posiada takie fotki?
Napisano
Czy ktos z was wie jak wygladala produkcja nie tyle samych ferdynandow co fabryki je produkujacej od ok. 38 do 45? Tzn. czym zajmowala sie ta fabryka poza ferdynandami? Inaczej jaki wplyw miala produkcja ferdynandow na pozostaly sprzet.
Do dzisiaj jestem pod wrazeniem opowiesci kolegi mego dziadka o ciaglym braku czesci zamiennych w niemieckiej armii glownie w zwiazku z brakiem unifikacji sprzetu.
Napisano
nadwojciech -dzieki , wnioskuje ze produkcjcja ferdinanda szczegolnie oslabila program pzkpw 4, chodz wynika z tego ze powstal wydzial gdzie potem robiono jagttigera
Napisano
Produkcja 4ki może tak bardzo nie ucierpiała ze względu na to że produkowano go nie tylko w Sankt Valentin.(będę w dolnej Austrii w tym roku to może tam zajadę i zrobię jakieś fotki)
Napisano
Poszukaj arichiwum z zeszłego rokuMilitaria Historia bodajże,tam był świetny artykuł o Ferdynandzie i całym bajzlu jakiego narobił Hitler aprobując jego produkcję
Napisano
Matp7mef posiadam część 1 i 2,niestety za mało w niej szczegółów.Głownie interesuje mnie budowa przedziału bojowego,osadzenie armaty,umiejscowienie amunicji,siedzenia załogi.
  • 2 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie