HASAG40 Napisano 2 Luty 2011 Autor Napisano 2 Luty 2011 witam taki cudak mi wpadł w ręce wielkości złotówki mocowany na nakretkę troszkę wytarty ale i tak ładny:-)wykonany z brązu srebrzony mam pytanie czy to z czapki jest czy z innej części umundurowania?z góry dzięki za info.i pozdrawiam wszystkich.
Shark14_a1 Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 za ładny jak na wykopek. Epokowe aluminium zaczęło by się utleniac po tylu latach.
HASAG40 Napisano 3 Luty 2011 Autor Napisano 3 Luty 2011 o właśnie to by mogło pasować z tyłu nakrętka do mocowania całości na mundurze której tutaj brakuje na mojej fotce ale nie wiem też jak mocownana jest ta glapa na twojej focie:)mimo wszystko dzięki za trop kolego Ave Danzig
abcd Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 ˝z brązu, srebrzony ˝ toż w 1 pośćie było powiedziane.
HASAG40 Napisano 3 Luty 2011 Autor Napisano 3 Luty 2011 witamto żeby nie zakładać nowego wątku jeszcze trzy sztuki blaszek do rozszyfrowania dla znawców chodzi mi o to jakie to jednostki i ewentualnie szlak bojowy tzn. w jakich rejonach walczyła dana jednostka:-)
HASAG40 Napisano 2 Luty 2011 Autor Napisano 2 Luty 2011 witam taki cudak mi wpadł w ręce wielkości złotówki mocowany na nakretkę troszkę wytarty ale i tak ładny:-)wykonany z brązu srebrzony mam pytanie czy to z czapki jest czy z innej części umundurowania?z góry dzięki za info.i pozdrawiam wszystkich.
abcd Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Przy żadnym rodzaju czapek takich maluchów nie noszono,obawiam się że to powojenny wynalazek,wykonawca mógł się wzorować na orle noszonym przy cywilnym stroju -w klapie dla ozdoby
HASAG40 Napisano 2 Luty 2011 Autor Napisano 2 Luty 2011 dzięki abcd ale sęk w tym że to wykopek czyli znaczyło by to że już nawet takie cuda podzucają?glapa była lekko przczyszczona słabym kwaskiem dlatego takie zaczerwienienia na niej w miejscach wytarcia a jest możliwość taka że mogło to byc coś od szpady paradnej lub kordzika?widziałem właśnie takie w internecie ale nie wiem jak one mocowane są?
Pytanie
HASAG40
witam taki cudak mi wpadł w ręce wielkości złotówki mocowany na nakretkę troszkę wytarty ale i tak ładny:-)wykonany z brązu srebrzony mam pytanie czy to z czapki jest czy z innej części umundurowania?z góry dzięki za info.i pozdrawiam wszystkich.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.