Trooper85 Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Ani sprywatyzowany" ani w firmie"Politechnika Wrocławska, Zakład Inżynierii Lotniczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagiellończyk Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Witam. Odnośnie tego modelu - była parę lat temu kilkuodcinkowa audycja w TV Na skrzydłach marzeń"(?) i pokazywali szary model Skorpiona znajdujący się w USA. Powiedziano, że jest to druga koncepcja wyglądu tego samolotu. Jak dla mnie przypominał nieco Dassault Rafale ale ciekawostką były gondole silnikowe znajdujące się na kadłubie, pomiędzy podwójnym usterzniem pionowym (tak to się chyba nazywa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 zapewne chodzi o tą postać Skorpiona http://info.wsisiz.edu.pl/~zawadka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagiellończyk Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Dokładnie o to. Kurde, program oglądałem dobrych kilka lat temu i... teraz zastanawiam się, gdzie ja widziałem podobieństwo do Rafale??? Ale sam model bardzo ładnie wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagiellończyk Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 ... no, może ogólnie sprawiał wrażeniu ciut dłuższego samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 26 Styczeń 2012 Share Napisano 26 Styczeń 2012 strona tytułowa czasopisma Lotnictwo Aviation International 1993-4, gdzie był zamieszczony artykuł na temat tej konstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.