kopijnik2 Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum25/boil22.jpgjakoś analogie krawędzi obiektu do id mają znaczenie...
fanatyk Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/dsc02819_copy.jpgczy to to samo?
kopijnik2 Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 a inne obiekty o takiej krzywiźnie?za id odpowiada funkcja - tłumacząca kształt i śladywymiar - uprawdopodabnia krzywizny wynikają z funkcji podaj inne obiekty spełniające parametry...może będą bardziej pasować...
fanatyk Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 obiekty o akiej krzywiźnie" ???? o co chodzi? ja tu nie widzę krzywizny, tylko krążek z zafazowanymi krawędziami.Kolegi ID nie tłumaczy śladów, jedynie kształty częściowo [ tak ten przedmiot jest okrągły" tak samo jak bywały płytki zaworów]. Ale to za mało.wymiar wcale nie uprawdopodabnia kolegi teorii.nie podam innych obiektów" mówiłem to już 2 razy.i pytam się czy to oznacza, że kolegi teoria jest słuszna?
fanatyk Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 zresztą ... dwupłaszyznowa krawędź boczna"co to jest? może jakiś link z ysunkiem" lub cytatem wiki poproszę, to chyba z dziedziny geometrii...
kopijnik2 Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 dwupłaszyznowa krawędź boczna"co to jest? może jakiś link z ysunkiem" lub cytatem wiki poproszę, to chyba z dziedziny geometrii...nieszczęśliwe?rzeczywiście..powierzchnie stożkowe - lepiej przemówią?na wszelki wypadek foto- jakieś kąty - podobne... ale to bez znaczenia?to może pomoże w znalezieniu ...gdyby kolega poczuł się zmylony...
abcd Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 Można by jednak zważyć krążek i sprawdzić czy waga nie opiewa na jakąś miarę,o problemach hydrauliki które rozważacie nie mam pojącia,ale hipoteza że to odważnik jakoś mnie prześladuje.
kopijnik2 Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 jest to skojarzenie naturalne...jednak - zakładając celowe działanie człowieka"w takiej interpretacji - krawędzie nie znajdują analogiia same odważniki - podlegały normalizacji - w formie zabezpieczającej przed fałszowaniem-----------------------a sam obiekt ma jeszcze inną rozsądną ID...co najmniej jedną - uzasadnioną w radycji" - i to bliższej tematyce Forum...lecz nie tłumaczącą jednoznacznie krzyżyków" trzeba coś znaleźć" co by tłumaczyło kształt...
fanatyk Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 kopijnik. po co wklejasz dwie różne części razem. rozumiem, że chciałeś przez to pokazać jak bardzo się różnią? Albo bądź konsekwentny i bierz pod uwagę cały kształt tego elementu i uznaj że to nie to samo, albo uświadom sobie, że dobierasz sobie te cechy, które akurat pasują do Twej teorii a pozostałe odrzucasz.co do uzasadniania swojej teorii brakiem lepszych" kontrpropozycji - to teraz już rozumiem, że Ziemia była płaska dopóki nikt nie znalazł dowodu, że jest okrągła"....
fanatyk Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 \"dwupłaszyznowa krawędź bocznaco to jest? może jakiś link z "rysunkiem lub cytatem wiki poproszę, to chyba z dziedziny geometrii...nieszczęśliwe?rzeczywiście..powierzchnie stożkowe - lepiej przemówią?"kopijnik ja nie jestem idiotą i wiem o czym mówisz ale coś takiego jak dwupłaszyznowa krawędź boczna" nie istnieje jako termin w geometrii. Albo krawędź albo płaszczyzna. Do tego powiem Ci w tajemnicy, że stożek to nie płaszczyzna a powierzchnia. I to w wyniku ewentualnego przecięciecia się dwóch powierzchni stożkowych może powstać krawędź.lepiej przemawia?
fanatyk Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 aha rozumiem, że ustanowiłeś nową definicję powierzchni stożkowych - dwupłaszczyznowa krawędź boczna. Podtrzymujesz że to to samo.OKchyba zacznę Ci przytakiwać.
fanatyk Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 swoją drogą coraz bardziej zastanawia mnie skąd to niezmordowane przekonanie u kolegi Kopijnika, że ten dwupłaszczyznowy krawędźnik boczny z tego mega dokładnego rysunku ma tą samą średnicę co omawiany krążek, oraz, że każdy zawór na świecie, zwłaszcza ten w kotłach parowych miał grzybki w rozmiarze 1 cala. Bo tak?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.