Skocz do zawartości

pancerka do id

fred750

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie wiem czy w dobrym dziale ale co tam 1 część to coś podobnego do klina pod koło tylko że wymiary tego to 49cm na 55cm na 23cm.2rzecz to coś jak zakrętka do koła jest na klucz 140mm. 3 rzecz to kolektor wydechowy o długości 78cm,wylot pod względem wlotu wygłada jak by był w silniku ,,V,, 4 to jakaś obręcz o średnicy 48cm dodam tylko żę w pobliżu znalazłem rozerwaną część koła napędowego gąski
Napisano
yoony dobry jesteś! Strzał w samą dziesiątkę. Przednie koło jezdne (obręcz) i koło napędowe (pokrywa łożyska). Brawo!
Napisano
następna część do id tym razem głowica wymiary dł.85cm szer.góry 29cm szer.dołu 20cm gr.15cm charakterystyczna jest w niej ścianka od strony wydechu gdyż jest pod kątem dodam że kolektor ze wcześniejszych fotek nie pasuje
Napisano
Kamiljan, nie rozśmieszaj proszę ludzi... Gdzie Ty tu chłopcze jakikolwiek kolektor widzisz? Wiesz w ogóle co to jest kolektor?

Toż to głowica od jakiejś rzędowej 6cio cylindrówki z wałkiem rozrządu, zaworami, kołem rozrządu. Brakuje klawiatury, pokrywy i 70% silnika. :-)
Napisano
Łukasz-spokojnie... Kolektor jest na fotce nr 5 i zapewne pasuje do tego silnika jeśli zostal znaleziony w pobliżu... z tym że...

Wygląda to na kolektor wydechowy i nie był on mocowany do głowicy tylko do bloku silnika (więc ma prawo nie pasować :)
Napisano
Oj faktyko, przepraszam!

Jednak jak kolektor wydechowy do bloku silnik? Do głowicy przy górnozaworowym silniku bądź cylinder/ry przy dolniaku. Wydechowy ma za zadanie stamtąd właśnie spaliny odprowadzić do dalszego ukł. wydechowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie