karpik Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Napisano 25 Styczeń 2011 Prośba o ustawienia porady jak zwolnić/ zwiększyć czułość na kolor. Na ustawieniach z neta, żeby zlokalizować fant trzeba zamiatać bardzo szybko co przekłada się na trudność w lokalizacji nawet po wytropieniu i w moim odczuciu omija drobinki.Byłem z wykrywką tylko raz i czuję, że wykrywka ma potencjał. Ustawieni używałem raczej na pole. Jak go podkręcić do najwyższej czułości na niezaśmiecony teren.tj. prawie all metal", czułość max.
szymi Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Witam ja mam takie nastawy i dość dobrze daje rade disc. 90-92allmetal 60-65rx 12hot rock -10ground filter 5,0Hz band pass przemiataj wolnojak będzie hałasował to ground filter 7,5
karpik Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 Czy to jest max wyśrubowane ustawienie?Inaczej- jak mu ustawić allmetal"? W dobrej glebie filtr najniższy, gain jak najwyższy. Zgadza się?Tolerowałem od: -20 do +95. Bardziej zjechać?Czekam na spostrzeżenia użytkowników.
adek_ Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 ja tez początkowo czułem potencjał ale po 3 tygodniach sprzedałem, kolega panzerkris z tego forum mial podobnie. No ale nie zniechęcam i życze sukcesów :)
rufa Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 już przy pierwszych recenzjach tego wykrywacza,wyraziłem zdziwienie ze tak wspaniały i drogocenny wykrywacz myli się w identyfikacji,jednak mój głos na tym forum został przysypany piaskiem.protestowałem ale bez skutku.widac kto tu rządzi.
karpik Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 Szukając info o spectrze przecież musiałem sie natknąć na Wasze wypowiedzi co do V i kupiłem z premedytacją:) Tyle, że z tego co pamiętam obaj mieliście/macie SE??Trzeba posiadać coś i na piasek i na zaśmiecony teren.V dobrze się sprawiło na działce, kupa śmiecia i to bedzie wykrywka na pola gdzie ex jest słabszy.Pytanie dotyczy maksymalnego wykorzystania V i to wszystko.
karpik Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 rufa- ustawienia- na początku przy se polecano(po nickach nie pojade:) tryb ustawiony przez producenta(połowa skali dyskryminowana:)) czyli wielce zawyżona, która w naszych realiach dyskryminuje to czego szukamy:) Dajcie mi all" a reszte sobie dogram.
panzerkris Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Zyczymy powodzenia w ogarnięciu tej maszyny:) Chciałbym żeby ktos wkońcu napisałnam ja w 100%"....abo nawet w 50:)
CzarnyPoznań Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 Znajomy,znajomego ma Spectra V3 i mówił że to typowy komputer do liczenia i wyświetlania.Sprzęt kozacki tylko jak sam się zarzekał będzie potrzebował około roku na dokładne rozgryzienie.Bardzo zachwalał zmianę częstotliwości i zasięg.Poprzednio miał kilka lat GTI 2500.
kredahel Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 Ja również skusiłem na kupno V3i i po raptem 3 wypadach na militarkę stwierdzam,że po(niestety długiej)nauce i setkach testów w terenie wykrywka ta ma przyszłość. Wcześniej chodziłem z XLT,600 XL Pro,Po pierwsze chodząc narazie na fabrycznych programach widzę różnicę w zasięgu - oczywiście na + ( ok 20-30 %)ponadto przy dobrej interpretacji słupków, sinusoid itp. co nie jest takie trudne można żadziej schylać się po fanty niechciane.karpik - a jak u Ciebie po tych paru miesiącach się sprawuje Spectra ?Może wrzuć jakiś skrócony podtrasowany program na militarkę.
karpik Napisano 11 Maj 2011 Autor Napisano 11 Maj 2011 Na moją pomoc na razie nie licz. Nie mam czasu się podrapać.
kredahel Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Karpik, czy już Cię nie swędzi ? :) Jak tam Spectra ?
marian1984 Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Jestem ciekawy tego sprzętu, czy warty tych pieniędzy?Ogólnie raczej kozacki
marian1984 Napisano 12 Październik 2011 Napisano 12 Październik 2011 Jak z tą V3? Warto tego sprzętu zasmakować?
alicja2011 Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 najpierw HS-3,pozniej zoltkowate ace,nastepnie jakies cibole,po ktorych byl moj idol-dfx ,nigdy go nie sprzedam(tak myslalam),teraz spectra v3i,i czas sprzedac dfx-aniestety ale spectra wali na leb wszystkie moje wczesniejsze detectory.tylko trzeba sie dlugo go uczyc:)
pampero Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 max wyśrubowane nastawy na jednym polu będą ok a na drugim w ogóle się nie sprawdzą trzeba dopasować wykrywkę do miejscówki ja głównie fabryczny relikt dyskryminacja akceptuje od -20 czułość dyskr.85-95 all.65-85 rx.tak jak sugeruje v3 po wciśnięciu zoom generalnie robię z niej spokojne bydle tak na zapoznanie z miejscówką a przyśpieszasz i opóźniasz recowery speed ja ustawiam około 80-55 recowery jest ustawione na różnych programach na różnym poziomie i bodajże nie z każdego life control można ją zmienić katuje relikt bo jest chyba najbardziej przystępny dla operatora
karpik Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 kredahel- tu masz co mi się udało znaleźć białasem na początku roku:http://www.******Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 18:31 01-11-2011
woytas Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Proszę nie podawać linków do forów na których wymagane jest logowanie.
karpik Napisano 24 Grudzień 2011 Autor Napisano 24 Grudzień 2011 Sorka woytas. Mój nick na pomorskim to koniecpolski.Od nazwiska:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.