Skocz do zawartości

Spectra V3i- jak zwolnić wykrywacz, przyśpieszyć identyfikacje

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prośba o ustawienia porady jak zwolnić/ zwiększyć czułość na kolor. Na ustawieniach z neta, żeby zlokalizować fant trzeba zamiatać bardzo szybko co przekłada się na trudność w lokalizacji nawet po wytropieniu i w moim odczuciu omija drobinki.
Byłem z wykrywką tylko raz i czuję, że wykrywka ma potencjał. Ustawieni używałem raczej na pole. Jak go podkręcić do najwyższej czułości na niezaśmiecony teren.
tj. prawie all metal", czułość max.
Napisano
Witam ja mam takie nastawy i dość dobrze daje rade
disc. 90-92
allmetal 60-65
rx 12
hot rock -10
ground filter 5,0Hz band pass przemiataj wolno
jak będzie hałasował to ground filter 7,5
Napisano
Czy to jest max wyśrubowane ustawienie?
Inaczej- jak mu ustawić allmetal"?
W dobrej glebie filtr najniższy, gain jak najwyższy. Zgadza się?
Tolerowałem od: -20 do +95. Bardziej zjechać?
Czekam na spostrzeżenia użytkowników.
Napisano
ja tez początkowo czułem potencjał ale po 3 tygodniach sprzedałem, kolega panzerkris z tego forum mial podobnie. No ale nie zniechęcam i życze sukcesów :)
Napisano
już przy pierwszych recenzjach tego wykrywacza,wyraziłem zdziwienie ze tak wspaniały i drogocenny wykrywacz myli się w identyfikacji,jednak mój głos na tym forum został przysypany piaskiem.protestowałem ale bez skutku.widac kto tu rządzi.
Napisano
Szukając info o spectrze przecież musiałem sie natknąć na Wasze wypowiedzi co do V i kupiłem z premedytacją:)
Tyle, że z tego co pamiętam obaj mieliście/macie SE??

Trzeba posiadać coś i na piasek i na zaśmiecony teren.
V dobrze się sprawiło na działce, kupa śmiecia i to bedzie wykrywka na pola gdzie ex jest słabszy.

Pytanie dotyczy maksymalnego wykorzystania V i to wszystko.
Napisano
rufa- ustawienia- na początku przy se polecano(po nickach nie pojade:) tryb ustawiony przez producenta(połowa skali dyskryminowana:)) czyli wielce zawyżona, która w naszych realiach dyskryminuje to czego szukamy:)
Dajcie mi all" a reszte sobie dogram.
Napisano
Znajomy,znajomego ma Spectra V3 i mówił że to typowy komputer do liczenia i wyświetlania.Sprzęt kozacki tylko jak sam się zarzekał będzie potrzebował około roku na dokładne rozgryzienie.Bardzo zachwalał zmianę częstotliwości i zasięg.Poprzednio miał kilka lat GTI 2500.
  • 3 months later...
Napisano
Ja również skusiłem na kupno V3i i po raptem 3 wypadach na militarkę stwierdzam,że po(niestety długiej)nauce i setkach testów w terenie wykrywka ta ma przyszłość. Wcześniej chodziłem z XLT,600 XL Pro,
Po pierwsze chodząc narazie na fabrycznych programach widzę różnicę w zasięgu - oczywiście na + ( ok 20-30 %)

ponadto przy dobrej interpretacji słupków, sinusoid itp. co nie jest takie trudne można żadziej schylać się po fanty niechciane.

karpik - a jak u Ciebie po tych paru miesiącach się sprawuje Spectra ?
Może wrzuć jakiś skrócony podtrasowany program na militarkę.
  • 4 months later...
Napisano
najpierw HS-3,pozniej zoltkowate ace,nastepnie jakies cibole,
po ktorych byl moj idol-dfx ,nigdy go nie sprzedam(tak myslalam),
teraz spectra v3i,i czas sprzedac dfx-a
niestety ale spectra wali na leb wszystkie moje wczesniejsze detectory.
tylko trzeba sie dlugo go uczyc:)
  • 3 weeks later...
Napisano
max wyśrubowane nastawy na jednym polu będą ok a na drugim w ogóle się nie sprawdzą trzeba dopasować wykrywkę do miejscówki ja głównie fabryczny relikt dyskryminacja akceptuje od -20 czułość dyskr.85-95 all.65-85 rx.tak jak sugeruje v3 po wciśnięciu zoom generalnie robię z niej spokojne bydle tak na zapoznanie z miejscówką
a przyśpieszasz i opóźniasz recowery speed ja ustawiam około 80-55
recowery jest ustawione na różnych programach na różnym poziomie i bodajże nie z każdego life control można ją zmienić
katuje relikt bo jest chyba najbardziej przystępny dla operatora
Napisano
kredahel- tu masz co mi się udało znaleźć białasem na początku roku:
http://www.******

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 18:31 01-11-2011
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie