Gniewkos Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 Co sądzicie o tym zdjęciu? W pobliżu jest rzeka, miejsce z boku miasta.proszę o opiniepozdro!
Gniewkos Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 Co sądzicie o tym zdjęciu? W pobliżu jest rzeka, miejsce z boku miasta.proszę o opiniepozdro!
Gniewkos Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 Ok dzięki, w sobotę zasięgnę tam ziemi hehe:) to będzie najlepsze wyjście:)pozdro!
otrong Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 a co z nim nie tak? bo chyba nie łapię. To że granice ułożyły się w dwie litery " ?
otrong Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 ...a teraz załapałem :) to jest powiększenie :)ale nadal nie wiem o co biega?
kosciej Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 po środku jaśniejszy kwadrat to oto chodzi ????
otrong Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 jeżeli o to, to wszystko zaorane ale tylko część zabronowana? :)
nomyss Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 Najlepiej porównać z jakąś mapą (WIG, Mess coś tam (niemiecka)albo austryjacka czy rosyjską jest nawet gdzieś tu cała linkownia ja osobiście jako podstawę wykorzystuję tą:http://www.bildarchiv-ostpreussen.de/cgi-bin/bildarchiv/detailsuche/detailsuche.cgi)
sidzok Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 są identyczne tylko jeden mniejszy:) ale o co tu chodzi?? takie same cienie itp
Gniewkos Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 Widzę, że za bardzo wtopiłem powiększenie. Z lewej jest powiększony teren z prawej naturalny, chodzi oczywiście o jaśniejszy kwadrat w ciemniejszym zbożu. Mapy terenu mam w jednym palcu:) , na znanych mapach nic tam nie byłopozdro!
zazor Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 Jeżeli dane pole było obsiane w części na przyklad rzepakiem, a reszta powiedzmy kukurydzą, a w następnym sezonie zostało obsiane jednym rodzajem uprawy, np żytem, to w zdjęciu satelitarnym (szczególnie czarno-białym)żyta będzie wyraźnie widać granice poprzednich upraw.Wynika to z tego, że różne uprawy w różnym stopniu rozmineralizowują glebę i następna roślinka ma różną ilość dostępnych składników na jednym kawałku pola.
Pytanie
Gniewkos
Co sądzicie o tym zdjęciu? W pobliżu jest rzeka, miejsce z boku miasta.
proszę o opinie
pozdro!
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.