Skocz do zawartości
  • 0

Identyfikacja Motocykl

michkil

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Żaden NSU czy DKW. Silnik to 200 Villiers a skrzynia biegów Sturmey-Archer. Ale z Villiersami produkowano motocykle w całej Europie i trudno będzie odszukać co to takiego. Może być niemiecki, francuski czy angielski. I jeszcze kilka innych krajów do wyboru.

C.
Napisano
brak tabliczki znamionowej, brak numerów ramy. Mogę powiedzieć że silnik jest prawdopodobnie villersa, cięgła ssania"? też villersa, a skrzynia biegów ma sygnaturę (zdjęcie nr 8) coś jakby wpisana litera S" w literę A" czyli chyba aczkoliwek nie jestem pewnien świadczy o firmie Monet Goyon
Napisano
Przypuszczam, że niemiecki. Podaj pełny numer silnika i wszystkie inne znaki jakie na nim się znajdują oraz poszukaj nazwy producenta sygnału dźwiękowego. Tylny paluch" to chyba Bosch.

C.
Napisano
To żaden z modeli NSU czy DKW. Jest to najprawdopodobniej jakaś niemiecka stopięćdziesiątka" lub dwusetka" z początku lat 30-tych. Świadczy o tym silnik Villiers oraz angielska skrzynia Sturm-Archer masowo wstawiana w tamtym czasie w ramy własnej konstrukcji. Przód typowo niemiecki, aczkolwiek nie koniecznie od kompletu.Bez jakichś oznaczeń z ramy, identyfikacja będzie bardzo trudna.
Napisano
Tak, bo ma koła, ramę silnik i tp. To, że silnik jest całkowicie inny, rama też ma inną konstrukcję, a przedni widelec zupełnie różny kształt to przecież nieistotne szczegóły. Sorry, ale na prawdę idź do okulisty.
Napisano
pod siedzeniem kierowcy po prawej stronie od przodu powinien być numer poszukaj na silniku jakichś bić z przodu pod sprężyną powinna być tabliczka znamionowa jak coś znajdziesz dawaj znać
Napisano
Tylna lampka palec Boscha. Niestety numerów nie mam bo motor jakiś czas temu nadal nie zidentyfikowany poszedł do żyda". Sygnał bez tabliczki. Co ciekawe wał tego silnika był osadzony na mosiężnych tulejach a nie na łożyskach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie