Skocz do zawartości
  • 0

stara niemiecka książka.

lina_90

Pytanie

Napisano
Witam! Panowie dziś wpadła mi w ręce taka książka. Ktoś moze powiedzieć coś więcej na jej temat? Datowana na 1897r. Posiada dedykację na 1902 rok. W wolnym tłumaczeniu tytuł brzmi ,,cud nieba'' Książka pisana gotykiem po niemiecku, sporo map nieba, opisy jakichś gwiazd, budynków obserwacyjnych nieba,teleskopów itp. Czy to coś wartościowego? Pytam ponieważ to kompletnie nie mój temat i z chęcią odsprzedałbym czy zamienił ale to już na priv jeśli coś. Za wszelkie opinie na jej temat bardzo dziękuję.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Littrow był niesłychanie popularnym astronomem I poł. XIX wieku. Miałem Die Wunder des Himmels wydanie 12; Twoje jest 8 - cena tego wydania w antykwariatach waha się od 60 do 100 euro.

Joseph Johann von Littrow został zapamiętany, bo był jednym z pierwszych, którzy wierzyli w ufoludki, i pierwszym, który chciał skontaktować się z istotami pozaziemskimi. Wpadł na pomysł, żeby na Saharze wykopać potężny rów, wypełnić go ropą, podpalić i tym samym pokazać kosmitom, że jesteśmy i potrafimy cóś" zrobić. cóś" co jest widoczne z daleka...
Napisano
Witam! Panowie dziś wpadła mi w ręce taka książka. Ktoś moze powiedzieć coś więcej na jej temat? Datowana na 1897r. Posiada dedykację na 1902 rok. W wolnym tłumaczeniu tytuł brzmi ,,cud nieba'' Książka pisana gotykiem po niemiecku, sporo map nieba, opisy jakichś gwiazd, budynków obserwacyjnych nieba,teleskopów itp. Czy to coś wartościowego? Pytam ponieważ to kompletnie nie mój temat i z chęcią odsprzedałbym czy zamienił ale to już na priv jeśli coś. Za wszelkie opinie na jej temat bardzo dziękuję.
Napisano
Witam.
Z własnego doświadczenia wiem że ,,papier,, nie jest za bardzo w cenie,chyba że w skórze i poniżej 1850r. Zapytać możesz w antykwariacie ,może akurat.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie