Łukasz Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 Witam!Daaawano, daaawno i jeszcze oglądałem stary polski film. Pamiętam taką scenę: chłopiec ciągnął wózek, na którym targał znalezione militaria. Z piwnicy? klatki schodowej? wyniósł maskę p.gaz. i poszedł z tym majdanem dalej.Czy może ktoś ten film kojarzy? Jaki ma tytuł?Dzięki za pomoc! Szukam tego już tak długo i bez rezultatów...Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 :)Mi z kolei przypomina się pewien fragment czarno białego filmu który puszczano nam dawno temu w szkole podstawowej jak to też pewien młody jegomość zbierał militarkę i chcąc nie chcąc bodajże do pieca w kuchni wsadzał granat.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 O to też klawy film hehehe Za dobrych czasów do szkoły przyjżdżali saperzy i przynosili to czego nie można było z lasu wynosić. :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 teraz co najwyżej straszą maluchy krzyżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 16 Styczeń 2011 Share Napisano 16 Styczeń 2011 Był taki serial GRUBY - tam chłopaki rewolwery zbierał , i czołgi stały po podwórkach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zakuta-Zarzycki Napisano 16 Styczeń 2011 Share Napisano 16 Styczeń 2011 A pamięta ktoś tytuł czarno- białego filmu z lat sześćdziesiątych w którym pewien młodzian rozbrajał pociski za pomocą kamienia w ruinach chęcińskiego zamku, a po wybuchu większość swego czasu ( filmowego ) spędził jako oślepiony wybuchem na łóźku szpitalnym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek780412 Napisano 16 Styczeń 2011 Share Napisano 16 Styczeń 2011 Był też taki czarno-biały,jak kajtki (chyba na Śląsku) wychaczali rower z jakiegoś wyrobiska, a to była mina-pułapka i jeden zginął, historia bardzo prawdopodobna i film chyba dość ciekawy,ale całego nie oglądałem i tytuł gdzieś mi uciekł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 witam, tytuł filmu o chłopaku rozbrajającym niewypały to Milczenie w rezyserii Kutza z 1963r.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.