Łukasz Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Napisano 14 Styczeń 2011 Witam!Daaawano, daaawno i jeszcze oglądałem stary polski film. Pamiętam taką scenę: chłopiec ciągnął wózek, na którym targał znalezione militaria. Z piwnicy? klatki schodowej? wyniósł maskę p.gaz. i poszedł z tym majdanem dalej.Czy może ktoś ten film kojarzy? Jaki ma tytuł?Dzięki za pomoc! Szukam tego już tak długo i bez rezultatów...Pozdrawiam, Łukasz
Kurt Napisano 14 Styczeń 2011 Napisano 14 Styczeń 2011 :)Mi z kolei przypomina się pewien fragment czarno białego filmu który puszczano nam dawno temu w szkole podstawowej jak to też pewien młody jegomość zbierał militarkę i chcąc nie chcąc bodajże do pieca w kuchni wsadzał granat....
Łukasz Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Napisano 14 Styczeń 2011 O to też klawy film hehehe Za dobrych czasów do szkoły przyjżdżali saperzy i przynosili to czego nie można było z lasu wynosić. :)))
01dalton Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Był taki serial GRUBY - tam chłopaki rewolwery zbierał , i czołgi stały po podwórkach ;)
Zakuta-Zarzycki Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 A pamięta ktoś tytuł czarno- białego filmu z lat sześćdziesiątych w którym pewien młodzian rozbrajał pociski za pomocą kamienia w ruinach chęcińskiego zamku, a po wybuchu większość swego czasu ( filmowego ) spędził jako oślepiony wybuchem na łóźku szpitalnym ?
wojtek780412 Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Był też taki czarno-biały,jak kajtki (chyba na Śląsku) wychaczali rower z jakiegoś wyrobiska, a to była mina-pułapka i jeden zginął, historia bardzo prawdopodobna i film chyba dość ciekawy,ale całego nie oglądałem i tytuł gdzieś mi uciekł...
tomek64 Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 witam, tytuł filmu o chłopaku rozbrajającym niewypały to Milczenie w rezyserii Kutza z 1963r.pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.