Skocz do zawartości
  • 0

krzyż ek II Iwojna

HASAG40

Pytanie

Napisano

witam może mi ktoś ze znawców tematu napisać jaki wytwórca stosował nastęujące sygnatóry na kółku rzymska V i na odwrocie twarz jakaś półpostać ja spotkałem się pierwszy raz z takimi biciami dlatego chętnie bym się dowiedział czyje to?z góry dzięki za info.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

V - producent nieznany ale literatura wspomina o takiej sygnaturze
Próba srebra: tak jak pisze dyrektor Dymalla ;)- ksieżyc w koronie i liczba próby srebra. Coś takiego jak moje wypociny z painta.
Pozdrawiam.
H.

Napisano

teraz mi lepiej wyszło ;) bliżej wersji z prezentowanego krzyża

tutaj spisy producentów i stopów srebra
http://www.kaisersbunker.com/stuff/1914_EK2_makers.htm

Napisano

witam może mi ktoś ze znawców tematu napisać jaki wytwórca stosował nastęujące sygnatóry na kółku rzymska V i na odwrocie twarz jakaś półpostać ja spotkałem się pierwszy raz z takimi biciami dlatego chętnie bym się dowiedział czyje to?z góry dzięki za info.

Napisano
przecież piszę w temacie jak byk ekII Iwojenny i wogóle to nie pytam która wojna tylko o wytwórcę więc proszę niech wypowie się w temacie ktoś kto ma coś do powiedzenia i jakąś wiedzę na ten temat a nie typu czy to z allegro i czy druga wojna czy pierwsza ludzie ręce opadają:-)
Napisano
kris501 tak wykopek niekombinowany ale fakt że kiedyś musiał zostać włożony w tą ramkę:-)ale tak na poważnie to chciałbym tylko się dowiedzieć czy spotkał się już ktoś z takim oznaczeniem tego typu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie